Ploi, descărcări electrice şi grindină după amiaza. PROGNOZA PE TREI ZILE

0

vara_68523900Ploi, descărcări electrice şi grindină după amiaza. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE.

Duminică, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil şi după-amiază în regiunile estice şi în zona Carpaţilor Orientali pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

Spre seară, astfel de fenomene se vor semnala izolat şi în Banat, Crişana şi vestul Olteniei. Vor fi condiţii de grindină. Maximele vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade, mai scăzute pe litoral până la 21…22 de grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI

În capitală vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, cu 13-15 grade dimineaţa i o maximă în jur de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

VREMEA LA MUNTE

La mare, vremea va fi în general frumoasă si caldă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va fi de 19 – 20 grade.

VREMEA LA MARE

La mare, vremea va fi în general frumoasă si caldă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va fi de 19 – 20 grade.

VREMEA PE REGIUNI

Vreme însorită în regiunile de dincolo de Carpaţi şi deosebit de caldă pentru data din calendar. La amiază temperatura trece de 25 de grade chiar şi în depresiuni şi ajunge la 31 de grade la Timişoara. Spre seară în Banat şi Crişana norii se adună şi izolat se aşteaptă fenomene de instabilitate. În sud, va fi chiar mai cald decât ieri: frecvent vor fi maxime de 30-31 de grade iar în Lunca Dunării şi 32 de grade. Spre seara în vestul Olteniei norii se adună şi izolat se aşteaptă averse şi descărcări electrice. În Dobrogea, vreme de miez de vară cu maxime de 29-30 de grade în partea continentala si 24 de grade la Constanţa. Dar şi cu averse şi descărcări electrice pe arii restrânse. Vreme asemănătoare şi în Moldova, adică deosebit de caldă pentru data din calendar şi cu averse şi descărcări electrice în special la munte. Maximele pornesc de la 26 de grade la Sucerava si ajung la 29 de grade în sud la Focşani şi Galaţi.

VREMEA PE DOUĂ  ZILE

Luni, în nordul şi centrul ţării şi în zona de munte vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Maximele zilei vor fi tot ridicate în regiunile extracarpatice, între 26 şi 30 de grade, izolat 32 în Lunca Dunării. Vor fi 22 de grade la Cluj Napoca şi Miercurea Ciuc şi 26 de grade la Timişoara. Ploile pot avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară când vor fi condiţii de averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 15-17 grade dimineata. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Marţi în sudul şi sudestul ţării vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal cu maxime în general între 28 şi 30 de grade. Aici, cerul va fi variabil, cu unele înnorări cel mai probabil după-amiază şi la începutul nopţii, când pe spaţii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În regiunile vestice, centrale şi nordice, local şi temporar, vor fi ploi sub formă de aversă iar maximele, mai apropiate de normal, vor fi cuprinse între 24 si 27 de grade. În Bucureşti, vreme caldă pentru ultima decadă a lunii mai. După-amiază vor fi posibile averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa 14-16 grade. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade

TENDINŢA

Sud-estul Europei şi ţara noastră, beneficiaza până pe la mijlocul săptămânii de transportul de mase de aer cald, ceea ce înseamnă că vremea râmane deosebit de caldă. Va fi foarte cald în special în sudul şi sud-estul ţării unde maximele trec de 30 de grade. Tot cald va fi şi dincolo de munţi dar aici valorile termice sunt mai apropiate de normal, în plus aici vor fi si ploi, averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului. În partea a doua a săptămânii instabilitatea vremii se va extinde şi în restul ţării şi de asemenea valorile termice vor scădea peste tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *