HABEMUS PAPAM! Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Francisc I

0

habemus-papam-cardinalul-argentinian-jorge-bergoglio-este-noul-papa-noul-suveran-pontif-va-sluji-sub-numele-de-francisc-i-198065Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Papa Francisc I.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi provine dintr-o familie italiană din Argentina. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Zi istorică la Vatican. Cei 115 cardinali reuniţi în conclav au ales un Papă la 24 de ore de la începutul dezbaterilor. Fumul alb a ieşit pe hornul Capelei Sixtine la ora 20.06, după al cincilea vot care a avut loc în cadrul Conclavului.

În ultimul secol, niciodată un conclav nu a ţinut mai mult de 5 zile. Papa Francisc este cel de-al 266-lea Papă, ales în al 75-lea conclav din istoria Bisericii.

Odată ce a întrunit voturile a 77 dintre cei 115 cardinali, Francisc I îşi asumă funcţia de lider al Bisericii Catolice în faţa membrilor Conclavului.

Lumea catolică a rămas fără lider în 28 februarie când Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul.

Benedict al XVI-lea este primul succesor al Sfântului Petru care renunţă de bunăvoie la funcţie. Un elicopter l-a dus pe fostul cardinal Ratzinger până la reşedinţa de vacanţă a Papilor din Castel Gandolfo unde va rămâne până ce vor fi terminate renovările la mănăstirea de la Vatican unde va fi cazat noul Papă Emerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *