Cât vom plăti pentru RCA?

0
Finele acestui an şi începutul lui 2013 înseamnă pentru foarte mulţi şoferi încheierea unei noi poliţe RCA, pentru care vor trebui să scoată din buzunar minim 300 de lei, în funcţie de vehiculul pe care îl deţin şi de asigurătorul ales.

În ceea ce priveşte preţul, elementul de care se ţine cel mami mult cont în alegerea asigurătorului, se pare că unele companii vor veni cu tarife mai mari anul acesta, din cauza pierderilor constante înregistrate pe această linie de business .

„Analizând cheltuielile înregistrate în legatură cu asigurarea RCA se constată un procent mediu la nivelul pieţei de 35%. Luând în calcul şi cheltuielile înregistrate s-a calculat rata combinată la nivelul întregii pieţe RCA pentru primele 9 luni ale anului 2012, aceasta fiind de 140%”, se arată în ultimul buletin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Mai simplu spus, asigurătorii care practică RCA cheltuie 140 lei la 100 de lei venituri din subscrieri.

Un tablou estimativ privind preţul plătit pentru o poliţă pe 12 luni arată cam aşa:

Euroins – 310 lei

Uniqa – 498 lei

Asirom – 579.30 lei

Omniasig – 735.3 lei

Groupama – 639.85 lei

Generali – 816 lei

*preţurile sunt estimative şi sunt calculate pentru un automobil Dacia Logan Laureate, putere 75 cp,
masa maxima 1.535 kg, 5 locuri, fara daune in anul anterior.

Deşi un preţ cât mai mic poate părea tentant, companiile care au venit cu astfel de oferte au avut în ultimii ani şi cel mai mare număr de plângeri, în contextul în care au refuzat sau au tergiversat plata daunelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *