Supa de varza: plan dietetic si reteta

0
Supa de varza: plan dietetic si reteta
Supa de varza, se stie, are efecte excelente asupra intensificarii metabolismului si a arderilor de grasimi. De aceea, face parte din celebra dieta cu supa de varza, despre care s-au scris carti, articole si care dateaza de multe sute de ani. Aceasta dieta este una restrictiva, care iti permite sa mananci doar cateva feluri de mancare in combinatie, de fiecare data, cu aceasta supa de varza. Practic este o dieta care are la baza un consum foarte redus de calorii, de unde si efectul rapid asupra siluetei tale.
Bineinteles, de-a lungul timpului, mai multe variatii ale acestei diete au aparut pe piata, incercand fiecare sa imbunatateasca aceasta dieta foarte restrictiva, dar si gustul sau savoarea supei de varza. Mai jos va vom prezenta planul de slabit in 7 zile al acestei cure de slabire.
Din pacate nu cunoastem personalizari ale acestei diete pentru fiecare persoana in parte, iar legat de acest aspect ar trebui sa va consultati dieteticianul. El va poate da si recomandari de exercitii fizice sau de modificari ale stilului de viata. Pana una alta, noi va vom descrie doar ce sa mancati in fiecare zi cu supa de varza, pentru un efect maxim. Va recomandam sa va gatiti dumneavoastra supa, pentru a avea tot timpul sub control ingredientele din compozitie.
Prin dieta descrisa mai jos, dupa marturiile celor care au tinut-o deja, veti slabi in jur de 5 kg in doar 7 zile, dupa care se recomanda sa faceti o pauza de cel putin 2 saptamani, pentru a se reface organismul in urma consumului foarte redus de calorii. Din pacate, daca nu faceti cateva modificari in stilul de viata, cele 5 kilograme vor fi recastigate in scurt timp.
Din fericire pentru tine, dieta cu supa de varza iti permite sa manaci cantitati destul de mari dintr-un aliment, cat timp respecti lista scurta de alimente permisa. Supa de varza este principalul dintre acestea si ti se permit pana la 2 castroane pe zi. Ca in cazul oricarei alte diete, va rugam sa nu beti alcool pe perioada acesteia si sa consumati intre 1.5 – 2 l de apa pe zi.
Iata cum arata un plan simplu de dieta:
  • Ziua 1: Pe langa supa de varza, ai voie sa mananci orice fructe vrei, in orice cantitate (mai putin banane). In loc de apa, puteti bea ceai sau cafea fara zahar sau suc de fructe natural, adica din fructe stoarse.
  • Ziua 2: Include in lista de alimente premise supa de varza, si cate legume doresti, cu conditia sa fie din categoria celor cu o valoare calorica redusa, cum sunt castravetii, salata, varza, morcovii. Ai voi sa manaci, in plus, un cartof copt.
  • Ziua 3: In ziua trei poti manca supa de varza si, la alegere, fructe si legume din categoriile descrise mai sus.
  • Ziua 4: Mai variem putin, in ziua 4, ti se permite pe langa supa de varza, sa consumi cate banane vrei (nu mai mult de 8) si 2-3 pahare de lapte cu 1.5 % grasime.
  • Ziua 5: In ziua 5 iti primesti si aportul de proteine de care ai atata nevoie, pentru ca ai voie sa manaci 500 de grame de carne de vita, pui sau peste si rosii proaspete din gradina.
  • Ziua 6: Din nou poti alterna legumele consumate cu o friptura de vita si supa de varza.
  • Ziua 7: In ultima zi vei consuma si carbohidrati sub forma orezului negru (in jur de 300 gr), suc de fructe natural, legume cate vrei si, bineinteles, supa de varza.
Este posibil ca in timpul dietei sa simtiti un usor discomfort la stomac, constipare sau gaze. Sunt absolut normale, asa ca nu va speriati. Daca va mentineti bine hidratat si nu depasiti perioada de 7 zile recomandata acestei diete, totul va fi bine.
incearca acum Supa de varza: plan dietetic si reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *