Oamenii de stiinta sustin ca berea nu ingrasa!

0

Berea are cel mai mic continut caloric dintre toate bauturile alcoolice. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid. Savantii spanioli spun ca 100 de mililitri de bere cu alcool au 43 de kilocalorii, in timp ce sortimentul fara alcool are 17 kilocalorii la suta de mililitri.

In urma datelor obtinute in laborator, cercetatorii spun ca afirmatia ca „berea ingrasa” este un mit. In plus, aceast tip de bautura, indiferent daca are sau nu alcool, contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6. Expertii spun ca un pahar de 350 de mililitri de bere contine 150 de kilocalorii, 13 grame de carbohidrati, 1,5 grame de proteine, 0 grame de grasimi si o medie de 5% alcool.

“In timpul verii, alegem sa bem bere pentru calitatile ei recunoscute deja: capacitatea acesteia de a hidrata organismul, in completarea hidratarii recomandate cu apa, datorita chiar continutului sau de peste 90% apa, precum si capacitatea acesteia de a furniza organismului nutrienti valorosi datorita ingredientelor sale naturale. Pentru a beneficia de efectele benefice ale berii este indicat sa se bea in cantitati moderate”, spune dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Astfel, barbatii ar trebui sa bea zilnic doua pahare de bere la 330 de mililitri, in timp ce femeile unu singur.

Cercetatorii spanioli sustin ca berea este o bautura diuretica, ce nu ingrasa, pentru ca, spre deosebire de celelalte bauturi alcoolice, are un continut caloric scazut. In plus, reduce stresul acumulat peste zi si asigura o mai buna odihna in timpul noptii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *