23 July 2024

Facebook face abuz asupra tigarilor electronice!

0
Ne-am obisnuit deja ca diverse institutii, organizatii si alte persoane sa faca abuzuri impotriva tigarilor electronice, insa la reteaua de socializare Facebook nu ne asteptam. Facebook a inceput sa inchida paginile de tigari electronice fara sa aibe un motiv intemeiat.

Recent o companie de tigari electronice importanta din Marea Britanie a anuntat ca Facebook a inchis pagina lor, fara sa trimita vreo instiintare sau fara sa ii avertizeze in vreun fel. Contactati printr-o agentie pentru a afla care este motivul inchiderii acelei pagini, cei de la Facebook au raspuns:

„Reclamele si posturile comerciale sunt parte a Ghidului nostru pentru publicitate. Conform regulilor noastre de promovare, nu aveti voie sa promovati produse ale tutunului sau produse legate de tutun, inclusiv tigari electronice. De aceea pagina dvs. a fost inchisa.”

Trebuie sa mentionam ca tigara electronica nu este un produs al tutunului. Tigara electronica nu implica ardere, nu contine tutun, nu scoate fum, deci nu este corect sa fie clasificata ca si produs al tutunului. Tigara electronica este un produs care ofera o alternativa reala pentru fumatori, care poate satisface obiceiul de a fuma fara toate riscurile asociate fumatului.

De asemenea, exista sute de pagini pe Facebook dedicate brandurilor de tigari clasice, sau companiilor de tutun, si cu toate acestea ele nu au fost inchise. Aceste pagini permit accesul minorilor, sustin ca fumatul este o placere si indeamna la fumat. Aceste pagini sunt trecute cu vederea de personalul Facebook.

Regretam ca Facebook s-a alaturat conspiratiei incepute de companiile de tutun pentru a distruge tigara electronica. Este foarte clar ca ceea ce face este un abuz impotriva companiilor de tigari electronice.

Nu in ultimul rand, amintim ca pagina de Facebook detinuta de Tigaraelectronica-nr1 interzice accesul minorilor la informatii si noutati din industria de tigari electronice. Va informam pe aceasta cale, ca in cazul in care pagina noastra va disparea, acest lucru se va intampla fara voia noastra. Din pacate, nu putem sa facem nimic pentru a impiedica acest abuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *