REZULTATE BACALAUREAT 2012: DEZASTRU DUPĂ PRIMELE REZULTATE EDU.RO

0
REZULTATE BACALAUREAT 2012: EDU.ro a anunţat că foarte mulţi elevi, atât din această promoţie, cât şi cei din promoţiile anterioare, au absentat de la BACALAUREAT 2012.

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Un număr de 83 de candidaţi au fost eliminaţi, din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs vineri, de la proba a alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Noul ministrul al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce va analiza problemele de la evaluarea naţională, inclusiv cea privind absenteismul mare înregistrat la acest examen, mai ales că “unele date pot fi diferite faţă de ceea ce s-a transmis”.

REZULTATELE BACALAUREAT 2012 sunt publicate de edu.ro duminică, 8 iulie 2012, înainte de ora 14. Contestaţiile pot fi depuse după ora 14. REZULTATELE FINALE BACALAUREAT 2012, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate la 8 iulie 2012.

În 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BACALAUREAT 2012

Realitatea.net vă va prezenta rezultate BAC 2012 în timp real pe fiecare judeţ în parte.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2012: 11 MII DE LOCURI LA ŞCOLI PROFESIONALE

Potrivit noului ministru al Educaţiei, cifrele de şcolarizare sunt repartizate către unităţile de învăţământ, inclusiv către şcolile profesionale, unde sunt aproximativ 11.000 de locuri. “Aceste şcoli au reuşit să încheie contracte de colaborare cu agenţii economici, astfel încât să avem asigurate locurile de practică şi să sperăm că vom reuşi, pentru cei care vor opta pentru şcolile profesionale, la aceşti agenţi economici sau la alţii din domeniu, să avem pentru ei locuri de muncă la sfârşitul şcolilor profesionale, aceasta fiind, după părerea mea, cea mai serioasă problemă pe care şi cu care se confruntă absolvenţii şcolilor profesionale: găsirea unui loc de muncă”, a subliniat Andronescu.

BACALAUREATUL SE SCHIMBĂ DIN 2013

“Modificarea bacalaureatului ar fi posibilă chiar din această toamnă. Avem Legea educaţiei în Senat, acesta este for decizional pentru LEGEA EDUCAŢIEI. Astfel că, dacă vom decide modificarea bacalaureatului, acest lucru s-ar putea produce din toamnă“, a spus Andronescu, la preluarea mandatului de la Liviu Pop.

Astfel, dacă se aprobă modificările privind bacalaureatul, candidaţii din 2013 vor susţine acest examen cu probe diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră. În forma ei actuală, Legea educaţiei naţionale prevede introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2016.

Întrebată ce se va întâmpla cu candidaţii care vor fi respinşi la bacalaureatul din 2012, ştiută fiind iniţiativa ei din 2011, prin care susţinea înscrierea acestora în anul I la facultate şi susţinerea examenului pe parcurs, Andronescu a spus că nu s-a înţeles ceea ce a propus anul trecut. “În 2011, aproape 100.000 de candidaţi au fost abandonaţi de societate. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ei. Trebuie să căutăm soluţii, să vedem la şcolile profesionale dacă există locuri, pentru că acolo pot intra fără bacalaureat”, a spus ministrul.

BACalaureat 2012 sesiunea de toamnă

16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română
28 august: Proba scrisă la limba maternă
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării
2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

În acelaşi context, Ecaterina Andronescu a promis că va vorbi cu inspectoratele şcolare, pentru a vedea dacă pot fi valorificate relaţiile cu anumiţi angajatori care să poată primi o parte a candidaţilor fără bacalaureat.

“După acest examen de BACALAUREAT vom face o analiză şi vom propune o soluţie rapidă”, a mai spus Andronescu.

Întrebată dacă va renunţa la camerele de supraveghere de la bacalaureat, noul ministru a spus că şi-ar dori să nu fie nevoie de ele şi să existe o supraveghere corectă, dar nu poate vorbi încă despre aşa ceva. “Ar fi bine să putem renunţa la camere. Mie, dacă mi s-ar pune în spate o cameră când am examen cu studenţii, nu m-aş simţi bine. Dar acum nu cred că putem renunţa, încă, la aceste camere”, a adăugat Andronescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *