Proiectul de 9 milioane de euro care îţi va permite să plăteşti rovinieta prin SMS

0
Sistemul informatic de emitere şi control a rovinietei va fi extins la nivel naţional iar rovinieta va putea fi achiziţionată şi prin SMS, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. CNADNR va cheltui 39,23 milioane lei, fără TVA, (aproximativ 8,9 milioane euro ) pentru acest proces.

Procesul de extindere este cea de-a doua etapă a dezvoltării sistemului informatic de emitere, gestiune şi control a rovinitei. Această etapă vizează extinderea sistemului la nivel naţional, prin completarea necesarului de puncte de control automat, suplimentarea infrastructurii hardware şi software, introducerea unor noi module funcţionale pentru sistemul informatic şi amenajarea, precum şi dotarea unui nou data center pentru a asigura funcţionarea sistemului în caz de dezastru, informează Mediafax.

CNADNR urmează să organizeze o licitaţie pentru extinderea sistemului şi aşteaptă ofertele firmelor interesate până la 30 mai, dată la care acestea vor fi deschise. În alegerea ofertei câştigătoare, preţul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnică 50%.

“Obiectivul general urmărit de CNADNR îl reprezintă extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control a rovinietei în vederea creşterii încasărilor din vânzarea de roviniete pentru anumite categorii de vehicule cu cel puţin 25%”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Durata contractului va fi de nouă luni. Acesta va fi finanţat cu fonduri de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale CNADNR.

Rovinieta poate fi achiziţionată de la subunităţile CNADNR şi de la distribuitorii autorizaţi (Poşta Română, benzinăriile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR şi alţii).

În 2011, CNADNR a realizat venituri din vânzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro ), în creştere cu 13,4% faţă de nivelul înregistrat în 2010, de 724,32 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *