Preţul poliţei RCA a crescut în ultimele luni cu până la douăzeci de procente

0
Asigurarea maşinii ne costă tot mai mult. Preţul poliţei RCA a crescut în ultimele luni cu până la douăzeci de procente, conform unei analize făcute de un portal de specialitate. Asiguratorii spun că au luat această decizie ca să-şi acopere pierderile înregistrate în ultimii ani.

În această perioadă preţul asigurărilor a crescut cu aproxiamtiv 17 la sută din dorinţa asiguratorilor de a contrabalansa pierderile pe răspundere civilă auto din ultimii ani. Cei mai importanţi factori sunt: localitatea, dacă este un oraş mare unde este înregistrat autovehiculul, vârsta proprietarului, capacitatea cilindrică şi dacă s-au înregistrat daune în ultimii ani.

Preţul unei asigurări de răspundere civilă auto începe de la 150 de lei şi ajunge până la 1.500. În decembrie, cea mai ieftină era 120 lei, iar cea mai scumpă nu depăşea 1.200 lei. Dacă sunteţi proprietarul unei maşini şi nu aveţi o poliţă RCA valabilă sunteţi pasibil de amendă. De la 1.000 la 2.000 de lei. În plus, vi se va reţine şi certificatul de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *