Notiuni introductive despre slabit (II)

0
Expertii in slabit au tras linie si au ajuns la concluzia ca, pentru a slabi aproximativ jumatate de kilogram, trebuie sa pierdem pe drum 3500 de calorii; un numar pe care va trebui sa il transformati, la randul dumneavoastra, in ore/ minute de alergat, abdomene, ore de sala, s.a.m.d. 

Sa nu uitam si de activitatile zilnice, care pot fi la fel de extenuante, mai ales daca lucrati intr-un domeniu in care munca fizica este pe primul plan.

Este adevarat, nu sunt putine si, dupa cum spuneam in articolul anterior, organismul uman NU este conceput astfel incat sa le piarda pe toate intr-o singura zi.

Cu toate acestea, pas cu pas se poate ajunge la indeplinirea obiectivului, exercitiile zilnice reprezentand punctul forte al oricarui program necesar slabitului. Putin mai jos, va punem la dispozitie cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a va asigura ca nu veti da gres!

1) Calcularea ratei metabolismului bazal (RMB). In traducere libera, cantitatea de calorii de care organismul dumneavoastra are nevoie pentru a mentine functiile de baza ale corpului, cum ar fi respiratia si digestia. RMB este numarul minim de calorii pe care le puteti consuma intr-o singura zi. Rezultatele obtinute, totusi, nu prezinta o acuratete de 100%, motiv pentru care in timp veti invata mai multe despre propriul dvs. metabolism.

2) Cat de activ esti? Tineti un jurnal cu toate activitatile dvs si, eventual, faceti un calcul sumar al caloriilor consumate in timpul exercitiilor fizice, stat in picioare, ridicare greutati, s.a. De asemenea, de mare folos v-ar fi si  un ceas cu monitor cardiac.

3) Tineti cont de caloriile consumate.Timp de cel putin o saptamana, recurgeti la putina matematica. In perioada urmatoare, totul va veni de la sine, in concluzie veti sti cate calorii contin majoritatea alimentelor pe care le consumati in mod frecvent.

4) Trageti linie. Calculul final este unul banal: (RMB + calorii consumate pas 2) < numarul caloriilor consumate. In caz contrar, va trebui sa faceti niste ajustari neaparat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *