Dieta Sonoma este o dieta creata de una dintre cele mai cunoscute nutritioniste din America. Connie Gutterson a folosit dieta mediteraneana, a adaugat cateva elemente din dieta Montignac si a creat o noua dieta numita Sonoma. Dieta nutritionistei se bazeaza pe doua principii foarte importante: primul este ca e foarte importat ce cantitate de alimente consumam la o masa. Al doilea principiu al dietei Sonoma este ca e foarte important ce alimente consumam. Aceasta dieta tine cont si de starea psihologica a celor ce o urmeaza si se axeaza pe placerea de a manca.

Ce alimente putem consuma in cadrul dietei Sonoma?

In cadrul dietei Sonoma, alimentele au fost alese pentru valoarea lor nutritiva si pentru gustul lor special. Din cadrul legumelor au fost alese: rosiile, spanacul, fasolea, dovlecelul, brocoli si ardeii. Grupa fructelor este reprezentata de struguri, pere si nectarine. Pentru dieta Sonoma, Connie Gutterson a ales proteinele slabe date de oua, fructe de mare, pui sau peste, lactatele degresate, nucile si semintele. Nu conteaza numai tipul alimentlor ci si cantitatea pe care o consumam. Nutritionista a ajuns la concluzia ca poti gusta orice tip de aliment atat timp cat mananci doar jumatate din portie normala.
Dieta Sonoma se bazeaza pe alimentele mentionate mai sus. Cu toate acestea, ea nu este o dieta stricta si restrictiva care sa promoveze infometarea. Atat timp cat ai grija sa mananci portii mici de mancare, iti poti permite sa mananci anumite delicatese precum o bucatica de ciocolata sau a prajitura mica. Ideea de baza este ca nu trebuie sa faci excese.

Etapele dietei Sonoma

Dieta Sonoma prezinta trei etape. Prima etapa dureaza 10 zile, iar in timpul ei vei reusi sa pierzi rapid si sanatos cel putin 2 kilograme. In cadrul primei etape zaharul este interzis cu desavarsire. De asemenea nu trebuie sa va atingeti de fructe sau de alcool. Daca faceti sport sau fitness in primele 10 zile puteti pierde mai multe kilograme decat va asteptati. In cadrul celei de-a doua faze trebuie sa mancati cat mai multe legume si cereale integrale. Puteti sa mancati si fructe, dar cu moderatie. In ceea ce priveste alcoolul este permis sa beti un pahar de vin rosu pe zi.
Faza a treia, este precum in cazul multor diete, faza de mentinere. Dieta Sonoma are grija sa iti pastrezi silueta castigata. De aceea trebuie sa eviti pe cat posibil sa consumi paine, cartofi, orez, paste, dulciuri si orice fel de produse de patiserie.
Medicii specialisti sunt de parere ca dieta Sonoma are atat avantaje cat si dezavantaje. In primul rand, este o dieta hranitoare care se bazeaza pe consumul de alimente nutritive. De asemenea dieta ii poate ajuta pe oameni sa isi modifice modul de viata intr-un mod pozitiv. Cu toate acestea, medicii sunt sceptici in privinta primei faze a dietei, deoarece este foarte saraca in calorii.
Din acest motiv prima faza este cel mai greu de tinut mai ales in familiile unde numai unul din membri tine dieta Sonoma. Mai ales, s-a observat ca faza 1 este cea cu cel mai mare impact psihologic, desi in faza 2 se pierd cele mai multe kilograme in cadrul dietei Sonoma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *