Incaltaminte de firma produsa in Romania. Pantofi D&G, Prada, Gucci, Louis Vuitton si Miss Sixty

0

La capitolul „lohn” stam inca destul de bine. Daca la haine, marci renumite precum H&M, Marks&Spencer sau Next au plecat din fabricile romanesti, la incaltaminte inca mai avem cativa asi in maneca.

Nume internationale precum Louis Vuitton, Gucci, Prada, D&G, Miss Sixty, Furla, Max Mara, Tosca Blu, Nero Giardini sau Tod’s, inca isi produc pantofii si gentile in fabricile noastre.

Partea buna este ca unele dintre acestea au puncte de desfacere, adica mici magazine in care vand produsele.

Preturile sunt de „producator”, mult mai mici decat intr-un magazin de mall, insa nu toate fabricile beneficiaza de aceste magazinase, intrucat contractele cu marile case de moda nu le permit.

Sa incepem cu luxul. Louis Vuitton are doua fabrici in Sibiu: una la Cisnadie si alta la Avrig. Acolo se produc genti si pantofi. Fabricile sunt proprietati ale casei de moda. Tot la Sibiu gasim si Prada.

Aici se fabrica linia de marochinarie a brandului italienesc, adica posete si curele. Cat despre colectiile de pantofi, acestea sunt produse chiar in Capitala, sau mai bine spus intr-o fabrica de la iesirea Bucurestiului. Mai mult, liniile de incaltaminte Prada se mai fabrica si la Craiova si Brasov.

Lista marcilor renumite de incaltaminte ce sunt prezente in unitatile de productie din Bucuresti este lunga: de la Prada si Dolce&Gabbana la Tod’s, Max Mara si chiar Rossignol. Brandul de lux D&G se mai fabrica si la Arad, iar Max Mara mai are o linie de productie a pantofilor in Sibiu.

Nici Clujul nu se lasa mai prejos cand vine vorba de fashion, brandul Gucci fiind produs aici, alaturi de Miss Sixty si Fornarina.

Desi la nivel local, Furla are un singur magazin, mai precis o franciza, in Bucuresti, se poate ca gentile sa vina chiar de la fabrica din Sibiu, asa ca, in cazul in care va cumparati o geanta pe a carei eticheta veti gasi „made in Romania”, sa stiti ca a fost produsa in fosta capitala culturala europeana.

Si alte marci italienesti, mai putin cunoscute pe piata locala, isi produc colectiile la noi, cum peste exemplul Nero Giardini, sau Rossetti si Tosca Blu.

Unitatile de productie sunt localizate in Brasov, Oradea si respectiv Sibiu. La Brasov se afla si o alta fabrica ce isi pune eticheta pe brandul Tod’s, iar in Timisoara gasim marci produse in sistem lohn precum: Bikkenbergs, Paciotti, Botticelli si Solomon.

In localitatea Jimbolia din judetul Timis, sunt produse colectiile companiei Otter, iar in municipiul Beius din judetul Bihor se fabrica produsele casei Venonella.

Unele dintre aceste fabrici au puncte de desfacere si comercializeaza parte din ceea ce produc pentru export. Altele nu, totul depinde de contractul cu brandul international.

Numai unele fabrici scot la vanzare o parte din incaltamintea produsa si au magazine special amenajate in apropierea fabricii. Preturile variaza de la producator la producator insa, fara discutie sunt mult mai mici decat cele practicate in magazinele normale.

Altele insa nu pot scoate la vanzare nimic, deoarece clientul nu le da voie”, a explicat Oarga Cornelia, reprezentant al Asociatiei Producatorilor de Incaltaminte Safra Factor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *