Regimul Okinawa isi ia numele de la o mica insula din Arhipelagul Nipon ai carei locuitori sunt faimosi pentru longevitatea lor iesita din comun. Statistic vorbind, cea mai mare parte a centenarilor lumii sunt locuitori ai acestei insule. In afara vietii lor mult mai lungi, locuitorii acestei insule sunt feriti si de aparitia anumitor boli precum osteoporoza, cancerul si accidentul vascular cerebral. Mai mult, adeptii regimului Okinawa nu se ingrasa peste masure odata ce imbatranesc, ci mentin o greutate corporala normala si o alimentatie sanatoasa. Mai mult ei nu sunt in pericol sa sufere de diabet zaharat de tip II.

Pe ce se bazeaza regimul Okinawa?

Alimentatia in cadrul regimului Okinawa se bazeaza in mare parte pe fructe de mare si peste. Astfel numarul caloriilor consumate de adeptii acestui regim este mult mai mic in comparatie cu orice alt tip de alimentatie european. O comparatie intre numarul caloriilor ar fi: 800 kcal/zi in regimul Okinawa fata de 2000 kcal/zi in cadrul alimentatiei europene.
Centenarii de pe insula Okinawa consuma o cantitate mai mica de calorii decat este indicat la varsta lor, 1000 de kcal pe zi, insa acest lucru nu are un impact negativ asupra sanatatii lor. De asemenea ei mananca mai putin, deoarece densitatea alimentelor consumate de ei este mai mica.
Regimul Okinawa ofera multe importanta legumelor si fructelor, deoarece sunt foarte sanatoase, dar au un numar foarte mic de calorii. Alte alimente care sunt favorizate in cadrul regimului Okinawa sunt pestele, cerealele integrale, ceaiul si apa. Carnea rosie poate fi consumata numai cu moderatie. Puteti consuma de asemenea mancaruri pe baza de soia. Cu toate acestea, in cadrul regimului Okinawa nu aveti voie sa consumati alcool sub nicio forma. De asemenea tutunul este interzis. Daca este tinut cum trebuie regimul Okinawa poate fi folosit atat ca o cura de slabire, cat si ca un mod de viata sanatos.

Cum tinem regimul Okinawa?

Regimul Okinawa se bazeaza pe ideea ca alimentele cu densitate calorica mica au putine calorii chiar si la un volum mai mare al alimentelor consumate. Ca urmare puteti manca pe saturate fara a acumula multe calorii in organism. Neavand o cantitate mare pe calorii pe care trebuie sa le arda, corpul produce o cantitate mai mica de deseuri.
Astfel corpul dumneavoastra ramane sanatos si va bucurati de o viata mai lunga. Un alt principiu de baza al regimului Okinawa este ca nu trebuie sa mananci pana esti satul. Majoritatea nutritionistilor recomanda mese mai mici si mai dese.
Un exemplu de regim Okinawa ar fi urmatorul: la micul dejun aveti grija sa consumati doar paine de secara, branza proaspata, mar si sa beti un ceai. La pranz meniul consta in tofu, paste cu fasole, salata de ciuperci si inca un ceai. Incheiati ziua cu peste, orez brun, castraveti, portocale si o cana de ceai. In cadrul acestui regim alimentele sunt bogate in fibre fapt care asigura o senzatie de satietate. Dulciurile si produsele de panificatie sunt permise in cantitati mici si cu moderatie. Astfel, daca vreti sa aveti un stil de viata sanatos, urmariti cu incredere regimul Okinawa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *