Dieta “The Zone”: informatii si particularitati

0
Dieta de slabit “the zone” este cunoscuta si sub numele dieta de slabit pe zone. Ea a fost dezvoltata de doctorul nutritionist Barry Sears. Spre deosebire de alte diete precum Atkins sau South Beach, dieta the Zone se bazeaza pe un echilibru intre cantitatile de carbohidrati, proteine si grasimi consumate in fiecare zi.
Cei ce urmeaza dieta the Zone trebuie sa consume cinci mese zilnic in care cele trei categorii de alimente trebuie sa respecte proportia 40/30/30. Urmarita cum trebuie, dieta the Zone duce la ameliorarea problemelor cardiace, la ameliorarea diabetului si la o imbunatatire a performantelor atletice.

Principiul dietei „The Zone”

Aceasta dieta a fost urmata de mari staruri de la Hollywood precum Cindy Crawford, Sandra Bullock, Courtney Love, Madonna, Kristin Davis sau Jennifer Anniston. Urmand exemplul lor, majoritatea americanilor care au dorit sa slabeasca au adoptat dieta the zone.
Dieta „the zone” regleaza cantitatea de carbohidrati. Se stie ca organismul arde o parte din carbohidrati pentru energie, iar excesul il transforma in grasime care se depune in corp. In dieta the Zone cantitatea de proteine consumata este mai mare decat cea de carbohidrati astfel incat organismul sa foloseasca grasimea deja depozitata ca sursa de energie, iar metabolismul sa devina echilibrat. De obicei kilogramale in plus sunt cauzate de un metabolism care lucreaza haotic. De asemenea un nivel redus de carbohidrati in alimentatie duce la un nivel redus de insulina secretata. In ciuda faptului ca acest hormon regleaza glicemie, nivelul lui crescut in sange duce la aparitia obezitatii si a anumitor boli de inima care sunt cauzate de nivelul crescut al colesterolului.

Pasii dietei „The Zone”

In cadrul dietei the Zone trebuie sa respectati un meniu care este compus din trei mese si doua gustari. Ce este de retinut este ca, pe cat posibil, nu trebuie sa treaca mai mult de 5 ore intre mese astfel incat nivelul de zahar din sange sa nu fie modificat. Mesele in cadrul acestui meniu pot fi atat gatite, cat si comandate. Ele trebuie sa se bazeze pe alimente proaspete. Carnea de pui si de vita sunt indicate, asezonate cu legume din belsug. Grasimile mono-saturate sunt si ele permise in cadrul dietei the zone. Astfel puteti consuma maslinile, canola, nuci macadamia si avocado. Puteti de asemenea folosi ulei de masline in mancaruri.
Sursa zilnica de carbohidrati poate fi obtinuta din legume proaspete sau fierte. Indicate sunt: fasolea verde, ceapa, sparanghelul, broccoli, ciupercile, varza, andivele, dovlecelul, spanacul, conopida, telina, salata verde, ardeiul gras si ridichile. Legumele conservate trebuiesc evitate cu orice pret intrucat contin o cantitate mare de zahar. Nu toate fructele sunt indicate in cadrul acestei diete. Este bine sa nu mancati: bananele, mango, papaya, prunele, pepenele verde si galben si ananasul.Daca urmati dieta the zone trebuie sa stiti ca numai lactatele cu nivel redus de grasimi sunt admise. Daca va plac deserturile nu disperati: in cadrul dietei the zone puteti manca o jumatate de cana de inghetata cu continut mare de grasimi.
Nu oricine poate tine aceasta dieta intrucat trebuie sa aveti grija ce si cand consumati. Cu toate acestea, cu rabdare puteti pierde kilogramele in plus prin intermediul dietei the zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *