Demi Moore tine dieta cu alimente crude

0
Dieta cu alimente crude este preferata de multe vedete de la Hollywood, dar cea care a urmat-o cu mare atentie este Demi Moore. Dupa cum iti poti imagina un meniu din acest regim se bazeaza in principal pe alimente consumate in starea lor naturala, fara a fi gatite in vreun fel si nici macar incalzite la mai mult de 50 de grade. Bineinteles ca in timpul acestui regim carnea de orice fel este exclusa si raman ca variante alimentare doar legumele si fructele. Iata ce presupune dieta cu alimente crude tinuta de Demi Moore.

Fara zahar, sare si faina alba

Nutritionistii nu interzic dieta cu alimente crude, dimpotriva ei declara ca “hrana vie” este mult mai usor digerata de organism si mult mai sanatoasa. Prin gatire cel putin 50% dintre substantele nutritive se pierd. In cea mai mare parte dieta cu alimente crude porneste de la principiul bine-cunoscut al vegetarienilor: carnea este toxica pentru organism: stomacul o digera cu greu, ficatul nu se simte nici el prea bine, iar cancerul de colon apare mult mai des daca se consuma carne. De asemenea, se mai renunta la sare si otet, zahar si orice preparate contin faina alba. In cazul in care nu poti renunta de tot la carne, poti introduce in dieta cu alimente crude carne de peste o data pe saptamana.
Dieta cu alimente crude are o serie de indicatii in privinta a ceea ce ar trebui sa consumi. De exemplu, ai voie cat mai multe legume si fructe cu o singura indicatie: fructele trebuie servite inainte de masa sau daca poti inlocuieste o masa obisnuita cu o salata de fructe. Desigur, ca intr-o dieta cu alimente crude nu trebuie sa neglijezi sursele de minerale: in special verdeturile de orice tip busuiocul, cimbrul, mararul, patrunjelul, leusteanul, spanacul sau salata. Nucile, alunele, semintele si cerealele de orice tip sunt si ele indicate intr-un astfel de regim.

Piure de fructe, sosuri si salate

Lactatele sunt de baza intr-o dieta cu alimente crude pentru ca organismul are nevoie de proteine, cu atat mai mult cu cat nu consumi carne. Poti adauga si un galbenus de ou crud la lactate sau daca poti, bea un ou crud de prepelita. Painea, in schimb, nu-si gaseste locul in dieta cu alimente crude. Daca totusi nu tii un regim atat de strict poti lua paine de secara sau graham, insa niciodata din faina. Un avantaj al acestei diete este ca nu ai nevoie de competente culinare foarte dezvoltate. Este suficient sa toci si sa macerezi fructe si legume si masa-i gata. Nu trebuie sa mananci doar salate, poti prepara si piure din fructe si legume sau diverse sosuri.
Cat despre ce reguli nescrise mai are dieta cu alimente crude, ei bine tine minte ca este bines a te ridici de la masa inainte sa te fi saturat complet. Oricum senzatia de saturatie apare la cel putin 20 de minute de la terminarea mesei. Mai mult, nu consuma bauturi alcoolice spirtoase, iar vinul si berea trebuie consumate cu moderatie in dieta cu alimente crude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *