LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, July 26, 2021

Tigara electronica vs. Alte metode traditionale de renuntare la fumat

Tigara electronica, o inventie recenta care a reusit sa ajute multi fumatori sa renunte la tigarile traditionale, a fost intampinata cu critici, scepticism, si in unele cazuri, chiar cu teama.

Aceasta atitudine este de inteles daca un produs nou, ca tigara electronica, promite atat de multe lucruri. Tigara electronica a fost comparata in nenumarate randuri cu tigarile traditionale si, in comparatie cu acestea, s-a dovedit a fi mai sigura. Dar o alta intrebare ia nastere in mintea consumatorilor dar si in mintea companiilor farmaceutice: Care este diferenta intre tigara electronica si alte mijloace de renuntare la fumat deja cunoscute?

In primul rand, este evident faptul ca tigara electronica spre deosebire de guma, plasturii si inhalatoarele cu nicotina, nu este neaparat destinata sa opreasca dependenta de nicotina. Scopul tigarilor electronice este de a oferi o alternativa a tigarilor traditionale, fiind mai putin daunatoare decat acestea, dar si de a ajuta fumatorii care doresc sa renunte definitiv sa reduca treptat dependenta de nicotina.

Produsele farmaceutice promovate deseori de medici, grupuri anti-fumat si de organizatii de sanatate ca fiind un mijloc principal de renuntare la fumat, au o rata de succes de 8% pentru o perioada de 6 luni, iar aceasta rata scade la 2% raportat la o perioada de 2 ani. Si mai surprinzator este ca un studiu realizat in 2006 in Australia a constatat ca, din peste 2000 de fumatori intervievati, cei care au incercat sa renunte fara nici un ajutor au avut mai mult succes decat cei care au folosit produse farmaceutice.

In contrast, un studiu pilot realizat in 2011 de Centrul de prevenire si vindecare a dependentei de tutun, in Italia, a furnizat tigari electronice mai multor fumatori, care nu doreau sa renunte la tigarile clasice, timp de 24 de saptamani, iar acestia au fost rugati sa le foloseasca. La sfarsitul studiului, 32,5% dintre participanti au redus foarte mult numarul tigarilor traditionale fumate, iar 22,5% au renuntat definitiv la tigarile traditionale si au trecut pe tigari electronice.

In comparatie cu 8%, rata de succes a metodelor traditionale de renuntare la fumat, rata de succes a tigarilor electronice de 22,5% este destul de impresionanta. Aceste procente dovedesc faptul ca tigarile electronice sunt mult mai eficiente decat produsele farmaceutice de renuntare la fumat.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT