Slabeste inteligent! Afla ce program de slabit ti se potriveste!

0

Cele mai accesate programe de slabit: Kangoo, Dance-Aerobic, Step-Aerobic, Tae- Bo, Aerobic Circuit Training.

Sunt sau nu obezi romanii? Potrivit unui recent studiu al Ministerului Educatiei Fizice si Sportului, romanii au inteles cat de important este sa te alimentezi sanatos, dar sunt deficitari la capitolul miscare.

75% dintre barbatii din Romania si 55% dintre femei merg in mod regulat la sala din motive diferite: unii vor sa slabeasca, altii sa remodeleze masa musculara, iar altii vor sa se mentina in forma.

Cum am putea slabi in mod inteligent? Alegand tipul de miscare ce ni se potriveste, de exemplu!

Apeland la Kangoo, sarim pana innebunim si antrenam musculatura. Este o noua forma de aerobic lansata de curand si in tara noastra.


Cu ajutorul unor ghete speciale, intr-o ora faceti doar sarituri, iar in doar 10 minute ardeti 200 de calorii. Intr-o singura ora se ard 1.200 de calorii.

Toata smecheria sunt ghetele speciale care cantaresc doua kg si care “obliga” musculatura picioarelor si a abdomenului sa lucreze intens.

Urmeaza in top Dance-Aerobic sau…muzica in sport.

Un antrenament de dance aerobic incepe cu 5 – 10 minute de incalzire si stretching, urmate de 20 – 30 de minute de exercitii dansante si se incheie prin exercitii de stretching si de relaxare.

Specialistii recomanda exercitiile de dance aerobic de trei ori pe saptamana, dar nu mai mult de jumatate de ora pe zi.

Step-Aerobic ar fi o alta alternativa in cura de slabire.


Este un stil de aerobic care presupune urcarea si coborarea de pe un postament, miscarea fiind asemanatoare urcarii unor trepte.

Stepul ajuta in mod special la tonifierea coapselor si a feselor. In acelasi timp ajuta la arderea grasimilor corporale printr-un ritm cardiac crescut.

Ora incepe cu o usoara incalzire a musculaturii si a articulatiilor prin stretching, iar partea activa a orei de step-aerobic presupune urcatul unor trepte, miscari ale bratelor avand ca rezultat tonifierea musculaturii si marirea frecventei cardiace.

Se pot folosi pentru un efort mai intens, gantere(pentru brate) si saculeti de nisip pentru picioare.

Din ce in ce mai accesate si cautate sunt programele Tae-Bo, create special pentru modelarea corpului, scaparea de celulita, tonifierea muschilor si slabitul rapid.

Tonifica fesele, coapsele, te scapa de aripioare, subtiaza genunchii si gleznele, subtiaza talia si nu numai.

Este un sport care imbina unele miscari de taekwondo cu rutine de aerobic. A fost inventat de Billy Blanks si a devenit popular in anii ‘90. Combina miscarile imprumutate din artele martiale si pe cele de aerobic executate in viteza pentru imbunatatirea formei fizice a practicantilor…aceasta este definitia a la Wikipedia.

Tae Bo este, pana la urma, o combinatie atractiva intre aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cu greutati. In America peste 2 milioane de oameni practica acest sport, inclusiv vedetele (Pamela Anderson este una dintre ele).

TeaSpot.ro

Potrivit kudika.ro, este benefic pentru circulatia sangvina, iti lucreaza intreaga musculatura a corpului, stimuleaza producerea de endorfine (hormonul fericirii) si este eliberator de stres. Multi oameni afirma ca, dupa antrenament, se simt plini de energie si chef de viata!

Cum decurge o sedinta de Tae-Bo? Cam…solicitant! O sedinta inseamna 50 de minute de rotiri, aplecari de trunchi, stretching, balans, fandari…toate fara pauza. Daca e sa fie si pauza (cam 2-3 minute), ea inseamna sarituri!!!

Sedentarii sunt sfatuiti sa nu recurga direct la Tae-Bo. Pot incepe cu jogging, mers pe jos si, cand se simt “incalziti” cu adevarat, pot trece la sedinte de Tae-Bo.

Cu Tae-Bo puteti pierde in medie 800 calorii/zi.

Aerobic Circuit Training, un alt program de slabit, te ajuta sa pierzi intre 600 si 800 de calorii zilnic si combina Tae-Bo cu Step-Aerobic, exercitii pentru abdomen, brate, muschi fesieri si stretching.

Mai multe detalii pe www.kangoojumps.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *