LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Ziua Pi … afla si tu ce inseamna ziua PI, 14 martie ziua PI – Vezi VIDEO

Mi-a sarit treaba asta cu ziua PI vazand logo celor de la Google…dupa care am descoperit ce inseamna printr-un articol a celor de la acasa.ro…asa ca va prezint si voua o parte din el…

Este o poveste speciala, complexa si simpla in acelasi timp. Obiectul dorintei ascunde un mister neelucidat de milenii. Adoratorii numarului Pi au o data de predilectie pentru a se intalni in fiecare an: ziua a 14-a din a treia luna, 3,14, relateaza Associated Press, receptionata de Rompres.

In aceasta zi, discipolii virtualei biserici Pi isi dau intalnire la o ora speciala 1.59, din devotament bineinteles pentru zecimalele urmatoare ale numarului Pi (3,14159).

In SUA, locurile obisnuite pentru intalnirile fanilor acestui numar intact de la Arhimede sunt diverse: la Cambridge, in apropiere de Boston, unde se afla celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT) care, timp de mai multi ani, s-a amuzat sa anunte admiterile la 14 martie, la Exploratorium-ul din San Francisco, pentru a degusta placinte (‘pie’ in engleza se pronuntaca ‘pi’), purtand bijuterii in forma de Pi (a 16-a litera din alfabetul grec) sau superbe coliere in care fiecare perla are o culoare specifica unei cifre si este dispusa, bineinteles, in ordinea numarului Pi.

Participantii se aduna in jurul unei fel de loc sacru dedicat lui Pi, o placa din cupru pe care sunt gravate primele 100 de cifre ale numarului.

Multi dintre acesti pasionati cunosc, de altfel, pe de rost, primele 100 de zecimale. Neimpresionat, tinand cont ca unul dintre modurile in care isi petrec timpul liber consta in a se provoca in a recita cat mai multe zecimale.

La acest joc, un chinez detine recordul. Chao Lu, un student la chimie a recitat pe de rost primele 67.890 de zecimale ale numarului Pi in 2005. Aceasta performantaa durat peste 24 de ore si a necesitat peste 26 de casete video, care au transmise apoi spre validare Cartii recordurilor Guinness.

MathematiciansPictures.com – Pi Video, Pi Day March 14
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te