23 July 2024

Aproape 120.000 de tablete iPad, comandate in ziua lansarii pe pagina Apple

0

Compania Apple a reusit sa vanda circa 120.000 de tablete iPad vineri, in prima zi in care a permis pre-comenzile, lucru considerat “impresionant” de catre experti, scrie blogul Fortune Brainstorm Tech. Potrivit grupului Sanity al Investor Village, compania americana “a castigat astfel peste 75 de milioane de dolari intr-o singura zi pentru un produs pe care 99.9% dintre cumparatori nu l-au atins sau nici macar nu l-au vazut de aproape”.

Cumparatorii au putut sa-si precomande tableta iPad incepand de vineri, primele produse urmand sa fie livrate din 3 aprilie.

Sanity a luat in considerare 99 de comenzi facute in decurs de 19.5 ore si a estimat urmatoarele:

* 119.987 – numarul iPad-urilor vandute
* clientii au preferat versiunea Wi-Fi in detrimentul modelului Wi-Fi+3G, care este mai scump
* numarul iPad-urilor Wi-Fi vandute a fost aproape dublu fata de modelele Wi-Fi+3G comandate
* toate variantele puse la vanzare, de 16, 32 si 64 GB, au avut vanzari asemanatoare, mai popular dovedindu-se terminalul de 16 GB, care este mai ieftin

“Compania Apple a fost capabila sa genereze vanzari de 75 de milioane de dolari intr-o zi pentru un produs pe care 99.9% dintre cumparatori nu l-au atins sau nici macar nu l-au vazut de aproape”, a declarat Victor Castroll, analist la Valcent Financial Group. “Si inca mai avem trei saptamani pana la 3 aprilie. Este uimitor”, a adaugat analistul.

Pad se lanseaza pe 3 aprilie in SUA si la finalul acelei luni in tari precum Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie. Pentru inceput in SUA vor fi disponibile versiunile cu conectivitate Wi Fi, iar cele 3G ajung la final de aprilie.

iPad are ecran de 9,7 inch, cantareste sub 700 g, iar bateria tine 10 ore. Tableta poate fi folosita pentru navigat pe web, dar se adreseaza si fanii jocurilor video, avand pe langa toate acestea si functii complexe de e-reader.

Preturile pornesc de la 499 dolari in SUA, la versiunea de 16 GB, fara 3G. Versiunea de 32 GB costa 599 dolari, iar cea de 64 GB este 699 dolari. Pentru variantele cu 3G se adauga 130 de dolari, astfel ca preturile sunt intre 629 si 829 dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *