Tocurile afectează inteligenţa

0

Majoritatea femeilor ştiu că tocurile foarte înalte fac mult rău picioarelor. Potrivit unui studiu recent, reprezentantele sexului frumos au încă un motiv de îngrijorare, acela că folosirea pantofilor cu toc este în strânsă legătură cu buna funcţionare a creierului, informează site-ul Daily Mail.

Cercetătorii britanici au descoperit că încălţămintea cu toc afectează creierul, vasele de sânge se contractă, iar persoana suferă de dureri de cap, dar şi de o proastă funcţionare mentală.

Doctorii au constatat că 80% dintre femei au probleme cu picioarele ca rezultat al încălţămintei necorespunzătoare.

Pasiunea pentru tocurile înalte este plătită scump de doamne şi domnişoare, picioarele acestora tind să se deformeze, au probleme cu coloana, la nivelul degetelor pot apărea inflamaţii, iar durerile sunt îngrozitoare. Specialiştii britanici spun că până şi un toc de 7,5 centimetri măreşte presiunea asupra gleznei cu 80%.

Potrivit unui sondaj realizat de compania “The Vitality Show”, anul trecut 200.000 de britanice au cerut ajutor medical deoarece aveau probleme cu picioarele, iar 10.000 dintre acestea au avut nevoie de intervenţii chirurgicale şi spitalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *