LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, September 26, 2021

1 Martie sau Ziua Martisorului – Obicei stravechi – Felicitari de 1 Martie

In curand trecem si ultima luna a iernii si in fata noastra se va asterne primavara… Data de 1 Martie este in calendarul ortodox ziua Evdochiei sau a Dochiei.

Sarbatoarea de 1 Martie si traditia martisorului este o mostenire de la stramosii nostrii romani. Cuvantul “martisor” are origini latine si este numele popular al lunii martie.

Acest stravechi obicei al primaverii este specific poporului roman si isi are originea in credintele si practicile agrare. Sarbatoarea lui are loc in prima zi a lui martie, de 1 martie, fiind considerata data de incepere a primaverii.

La Roma, inceputul anului nou se sarbatorea la 1 martie, luna care purta numele zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor, zeu care personifica renasterea naturii.

Va intrebati de ce snurul de martisor are culoarea rosie si alba? Ca o explicatie a acestuia ar fi ca culoarea rosie este culoarea care reprezinta foc, sange si soare si era atribuita vietii, deci femeii.

Iar culoarea alba, confera limpezimea apelor, albul norilor si reprezinta intelepciunea barbatului. Deci se poate considera ca snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a celor doua sexe.

In zilele noastre, martisorul este un simbol al primaverii, iar de 1 martie oamenii ofera cu multa placere martisoare celor pe care ii iubesc, ca simbol al admiratiei lor.

La inceput martisorul era simbolizat printr-o moneda. Mai tarziu aparea sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si rosu insirate pe o ata. Acum margelele frumos colorate, ceramic pictata, floricele sau micile bijuterii au luat locul acestora.

Daca vrei sa oferi un martisor special, ai acum posibilitatea sa-l personalizezi… Ataseaza martisorului ales o felicitare colorata de mana ta… Ai mai jos 3 desene de colorat, felicitari pe care le poti colora dupa bunul plac si langa care poti atasa urarea ta de dragoste de 1 Martie…

Va dorim o zi de 1 Martie cat mai frumoasa, iar felicitarea voastra sa fie una dintre cele mai frumoase…Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT