“Femeia slaba e cea care poarta haina frumos, dar cea pe care nu ai vrea s-o vezi dezbracata”

0
In plina criza, fotomodelul Catrinel Menghia face in continuare furori, iar branduri de lux isi asociaza imaginea cu cea care, de ani buni, e in topul celor mai sexy femei din Romania. Iata ce ne-a declarat in primul interviu acordat in 2010.

Ce proiecte incitante pregatesti pentru 2010?
Spre fericirea mea, va pot spune ca am inceput cu dreptul anul 2010, continuand contractele din anul precedent. Iar pana la sfarsitul anului, sper sa realizez un mare vis de-al meu despre care nu vreau sa vorbesc momentan. Altfel spus, in anul 2010, sper la mai mult decat 2009 sau 2008, in masura in care majoritatea spera sa nu scada prea mult.

Ce case celebre lanseaza anul acesta campanii a caror imagine esti?
Lise Charmel, Neiman Marcus, Lormar, 3 Suisses, Amarea si multe altele.

Cum ti pare ideea promovarii modelelor plinute?
Nu cred ca aceasta promovare va schimba ceva, asa cum toate campaniile anti-anorexie din anii precedenti nu au dus la nici un rezultat. Pe podiumuri, se vad aceleasi fete piele si os, multe dintre ele exagerat de slabe. Chiar daca acesta poate fi un trend, sunt de acord ca fetele slabe, fara forme, defileaza altfel decat cele cu forme. Hainele se vad in mod diferit pe ele. Femeia slaba e cea care poarta haina frumos, dar cea pe care nu ai vrea sa o vezi dezbracata. As vrea sa precizez ca a fi slab nu inseamna sa fii si bolnav, anorexic. In America, fetele plus size sunt cele care incaseaza cei mai multi bani la joburi. Nu ar fi rau daca acest lucru s-ar intampla si in Europa. Si nu ma refer la bani, ci la faptul ca acestor fete li se acorda mai multa atentie decat o fac designerii francezi, de exemplu, care au ridicat scheletul la rang de star.

Ti s-a intamplat vreodata sa nu poti urca pe podium din cauza formelor voluptoase?
Nu. In schimb, mi s-a intamplat sa nu pot urca pe podium din cauza inaltimii. Acesta este cu adevarat un obstacol mult mai serios. Pe de alta parte, nu am incercat niciodata sa fac prezentarile de moda de la Paris.

De ani de zile te mentii intr-o forma excelenta. Care este ritualul tau zilnic de infrumusetare?
Tin sa mentionez ca sportul de performanta m-a ajutat foarte mult. Nu nu am un ritual zilnic pentru ca nu am timp si orele de munca sunt diferite de la un job la altul. Insa mananc decent, fara sa exagerez, eu fiind foarte pofticioasa de felul meu, nu fumez si nu beau alcool. Cred ca viata de familie precum si regimul sportiv pe care il aduce Massimo familiei noastre ma ajuta in egala masura. Trucuri de beauty am multe in care cred si sunt cele “babesti”, asa cum se numesc la noi: imi fac masti cu miere de albine pentru ten, in loc de crema corporala folosesc de fiecare data dupa ce fac dus ulei de migdale si pentru par fac des masti cu ulei de masline.

Ce alimente contine meniul tau zilnic?
La joburi, de obicei avem catering sau faimosul “panino”-sandwich la care italienii apeleaza ori de cate ori suntem in intarziere cu sedinta foto pentru ca este mai rapid de savurat. Nu am un meniu pe care il urmez, incerc sa mananc cat mai sanatos.

Ce preocupari eco ai?
Acasa, sortez deseurile casnice in saci de gunoi diferiti, iar pe strada si in toate locurile publice nu neglijez niciodata curatenia ambientala. Cred ca este o regula eco din cei 7 ani de acasa.

Ai plan pentru 2010 un bebelus?
L-am intrebat si este de acord sa mai intarzie putin.

Te implici in campanii caritabile? Care sunt acestea?
Sotul meu se ocupa de foarte multi ani de acest lucru, iar eu imi ajut foarte mult familia, aici includ bunici, unchi si matusi si asta este o fapta caritabila. Cred ca toti ar trebui sa facem cate un bine chiar si unui apropiat. E foarte important sa ajutam daca avem posibilitatea si sa nu facem publicitate din acest fapt, lucru pe care il vad des in ziare. Din pacate, chiar daca as vrea sa fac mai mult, nu am timpul necesar sa ma implic pentru ca aceste actiuni trebuie bine monitorizate ca sa fii cu constiinta impacata ca ajutorul tau ajunge acolo unde trebuie.

Ce sfaturi le-ai da tinerelor din Romania care aspira la cariera de model?
Sa aleaga cea mai buna agentie de modele. Este primul pas. Daca au potentialul necesar, ambitie si putere de munca, restul vine de la sine (poate putin mai greu in aceasta perioada din cauza crizei, dar vine…)

Te-ai gandit ce vei face la finalul carierei?
Nu cred ca voi avea un final al carierei de model in care o sa pun punct. Aceasta meserie poate dura, depinde de modul in care o sa ma ingrijesc de-a lungul anilor pentru a fi intr-o forma cat mai buna. Model poti sa fii si la 50 de ani. In acest moment, ma ocup si de fotografie si ar fi frumos sa intercalez aceste doua meserii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *