Adrian Năstase: Sunt din ce în ce mai hotărât să candidez

0

Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, spune că este din ce în ce mai hotărât să candideze la preşedinţia partidului. Chiar dacă va câştiga alegerile şi va conduce această formaţiune politică, Năstase spune că nu mai doreşte să candideze la preşedinţia României în viitor.

Adrian Năstase spune că este tot mai hotărât să candideze, însă refuză să nominalizeze care îi sunt contracandidaţii la şefia partidului: “Sunt din ce în ce mai hotărât să candidez la preşedinţia partidului. Hotărârea o voi lua la Consiliul Naţional, dar cred că o astfel de decizie ar putea într-un fel să nu-i mai convingă pe cei pe care într-un fel şi-ar dori o formulă prin care să realizăm un proiect împreună, un proiect în care mesajul partidului să fie unitar şi care să refacă un PSD cu mai multă autoritate, cu mai multă fermitate în ceea ce priveşte promisiunile. Nu am vrut să pară o chestiune neserioasă atunci când am răspuns la întrebarea despre candidatură. Privesc detaşat această chestiune a candidaturii. Nu mă bat cu nimeni. Îl cunosc pe Mircea Geoană şi cred că frustrarea după pierderea alegerilor l-a determinat să găsească unele explicaţii”, a declarat Adrian Năstase la emisiunea Realitatea Zilei de la Realitatea TV.

“Dacă voi candida, evident că voi candida pentru funcţia de preşedinte. Aş putea să formez din nou o echipă cu mulţi dintre colegii mei”, a mai adăugat Năstase.

În schimb, posibilul candidat la preşedinţia PSD spune că s-ar bucura să aibă susţinerea lui Ion Iliescu: “Cu Ion Iliescu am făcut echipă timp de 20 de ani. Îl consider pe Ion Iliescu un om extrem de înţelept”. Năstase a subliniat că este nevoie să “strângem rândurile şi să înţelegem că partidul este asemeni unui tort cu blaturi, iar între ele e timpul, pentru că până la urmă fiecare dintre generaţiile partidului a veni cu câte ceva şi atunci trebuie să respectăm aceste lucruri şi să ne asumăm istoria”.

Adrian Năstase este sigur că în cazul în care ar prelua preşedinţia partidului, ar putea să îi readucă în PSD pe o serie de aleşi locali sau parlamentari care au trecut în grupul independeţilor din Parlament. Valeriu Steriu este unul dintre deputaţii pe care Năstase crede că ar putea să îi facă să se întoarcă. În schimb, nu şi-a propus acelaşi lucru în legătură cu Gabriel Oprea.

“Eu nu cred într-un partid care devine mai puternic prin excludere. Un partid este puternic atunci când e capabil să includă”. Aceasta este părerea preşedintelui Consiliului Naţional al PSD în legătură cu unele excluderi din partid, adăugând că, personal, a lucrat foarte bine cu Ioan Rus şi Vasile Dâncu.

Năstase a vorbit şi despre oamenii care ar putea face parte din viitoarea sa echipă: Victor Ponta dacă va participa mai mult la şedinţe şi va vorbi mai mult cu oamenii din ţară şi Mircea Geoană care s-a bătut bine în campania asta, dar a făcut “nişte greşeli foarte bine individualizate, iar înfrângerea de data aceasta poartă un nume foarte bine individualizat: Mircea Geoană” şi trebuie să spună “lucrurile pe bune”. Năstase i-ar include în echipa sa şi pe aşa numiţii “baroni locali”.

Luni, Adrian Năstase a ţinut să dezmintă după şedinţa CEx informaţia apărută în presă potrivit căreia ar dori să candideze la preşedinţia PSD. Năstase a spus că a vrut să vadă în cât timp ajunge la presă o astfel de informaţie. “Nu cred că în acest moment ar trebui să fac valuri anunţându-mi candidatura. Nu am o miză personală în alegerile pentru preşedinţia partidului”, a spus, luni seară, Adrian Năstase după şedinţa CEx.

Congresul extraodrinar al PSD va avea loc pe data de 20 februarie. Consiliul Naţional al PSD va avea loc pe data de 4 februarie. Până în prezent, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu şi Mircea Geoană şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Partidului Social Democrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *