Scrisoare de dragoste: Citeste o frumoasa scrisoare de dragoste pentru un suflet pustiu

0

Am inceput din nou sa scriu, cuvintele curg pe coala alba si nu se mai opresc, de fiecare data cand scriu ma gandesc la tine, la noi. Oricat as incerca sa te uit nu pot, fiinta mea revine la viata numai cand estri tu in preajma mea.

Ne cunoastem de cand eram copii, practic am copilarit impreuna, insa totul a inceput in urma cu 5(cinci) ani in acel sarsit de vara (19-August-2001), nu o sa uit niciodata seara aia, o seara de vara calduroasa cu luna plina, seara cand mai imbratisat pentru prima oara cand mia dat primul sarut,dau timpul in urma si am impresia ca totul se petrecea ieri, simti din nou emotia primului sarut, inca iti simt mainile in jurul trupului meu inbratisandu-ma, de atunci au inceput cele mai frumoase zile din viata mea, era o relatie ascunsa, si totusi o relatie frumoasa.

Mam indragostit de tine din prima clipa cand mai luat in brate sau poate te iubeam deja si miera frica sa recunosc, tot ce stiu e ca de cand mai sarutat lumea mea ai devenit tu, tu erai ochi mei, ratiunea mea, puterea mea de a merge mai de parte si de a iubi.Am avut o relatie frumoasa care a durat 3 ani.

As vre sa scriu tot ce am trait alaturi de tine toate momentele frumoase petrecute alaturi de tine dar nu miar incapea totul in o suta de pagini. Trezindu-ma din umbra noptii, am vazut in raza soarelui imaginea ta, de aceea as vrea sa imprim cu litere de aur in inima ta cuvintele mele.E greu sa ma gandesc ca totul s-ar sfarsii si ca iubirea nu este vesnica, dar eu am jurat in adancul marii, iubire eterna si chiar de s-ar crapa pamantul si m-ar trimite la celalalt capat al lumii, eu tot aceeasi ochii negrii si plini de mister o sa iubesc.

Iti jur iubire ce va stapanii intreaga mea viata si va depasii si viata de peste moarte, rupand umbra inspaimantatoare si nesfarsita negura a mortii, iar noi doi sa stapanim totul, cerul, soarele , lacurile, viata si sa luminam moartea ce nu ne poate despartii.

Tu esti prezenta in orice clipa a vietii mele, de tine imi amintesc, marea, muntele, campiile si dealurile.Prin bunatatea si blandetea ta se poate invinge orice greutate,in umbra trupului tau ma simt in siguranta si inteleg din privirea ta ceea ce este bine si imi dau seama ca tie iti pasa de mine. Sting tigarea cu gandul ca ma poate ucide si m-ar indeparta de tine.Tu esti totul pentru mine, apa, aer si lumina si de aceea iti spun ca TE IUBESC!! Buna dragostea mea!! “Vocea ta imi da fiori si surasul tau imi poarta imaginatia spre locuri placute” Dragostea mea ! Astazi sarbatoresc desi nu este sarbatoare, un eveniment special sau vreun motiv anume. Sarbatoresc o persoana deosebita si desigur acea persoana esti tu. In ultima vreme ai fost mereu prezenta in gandurile mele – oriunde ma duc, oriunde privesc gasesc lucruri care imi amintesc de tine. Dulci amintiri ma duc adesea in alte timpuri, la zilele petrecute cu tine.

Dupa amiezi senine, seri racoroase, zile ploioase, si nopti calde, rasete, fericire, compasiune, liniste sufleteasca toate ma poarta cu gandul catre tine. Marturisesc ca aproape toate lucrurile imi amintesc de tine, iar cele care nu-mi amintesc ma indeamna sa o fac, sa le leg cumva de tine. Ma gandesc neincetat la tine, dar cateodata gandurile nu sunt de-ajuns. Tanjesc sa te am in bratele mele, sa-ti sarut buzele dulci si sa-ti strang intr-ale mele frumoasele-ti maini. “Vocea ta imi da fiori si surasul tau imi poarta imaginatia spre locuri placute” Draga Destinatar Astazi sarbatoresc desi nu este sarbatoare, un eveniment special sau vreun motiv anume. Sarbatoresc o persoana deosebita si desigur acea persoana esti tu. In ultima vreme ai fost mereu prezenta in gandurile mele – oriunde ma duc, oriunde privesc gasesc lucruri care imi amintesc de tine. Dulci amintiri ma duc adesea in alte timpuri, la zilele petrecute cu tine. Dupa amiezi senine, seri racoroase, zile ploioase, si nopti calde, rasete, fericire, compasiune, liniste sufleteasca toate ma poarta cu gandul catre tine. Marturisesc ca aproape toate lucrurile imi

amintesc de tine, iar cele care nu-mi amintesc ma indeamna sa o fac, sa le leg cumva de tine. Ma gandesc neincetat la tine, dar cateodata gandurile nu sunt deajuns. Tanjesc sa te am in bratele mele, sa-ti sarut buzele dulci si sa-ti strang intr-ale mele frumoasele-ti maini. Marturisesc ca o parte din mine a ramas in tine. Si suntem tu si cu mine, mereu impreuna, niciodata despartiti (poate doar de distanta, dar niciodata in inimile noastre). Nu m-am asteptat sa ma simt asa, e greu de explicat. Se spune ca e dragoste, dar pare mai mult decat atat. E o ironie ca timpul petrecut impreuna parca zboara ca si cum s-ar grabi sa ajunga undeva si timpul departe de tine se taraste cu pasi lenesi ca si cum nu ar mai exista un maine. Numar orele si foile din calendar, bucuros ca momentul vederii se apropie, dar totusi nu este indeajuns. Chiar si o zi petrecuta departe de tine pare prea mult. Te macini gandindu-te la mine? Eu marturisesc ca da. Adeseori vad cu ochii mintii clipa cand te voi revedea – te voi imbratisa ca intr-un vis si restul lumii va deveni pentru mine o nimica toata.

Cat de frumos va fi! Pana cand clipa va sosi, te pastrez in inima mea. Scumpa si draga mea, Inainte de a te cunoaste am crezut ca am iubit. Dar nu am iubit cu adevarat pe altcineva in afara de tine. Inainte sa te intalnesc, nici macar nu stiam ce inseamna sa iubesti sau sa fii iubit. Imi doresc sa fi fost tu cea careia i-am daruit primul sarut, cea cu care am dansat pentru prima oara. Nu a fost sa fie asa, dar cu tine am invatat sa iubesc cu toata fiinta mea. Dragostea lumineaza viata si tu mi-ai luminat-o pe a mea. Te iubesc pentru ca avem nevoie de dragoste si pentru ca tu esti singura pe care o iubesc asa de adanc si neconditionat. “Pentru restul lumii poti fi o oarecare, dar pentru mine esti o lume intreaga”. Mamy tu ma faci fericit cum n-am mai fost si cum nicicand nu mi-am imaginat ca pot fi. Sper ca si eu sunt un izvor de fericire pentru tine. “Iubiti-va, e asa de simplu, dar totusi complicat” Gasesc ca este usor sa te iubesc si impotriva firii sa nu te iubesc. Cu dragoste acum si mereu al tau iubit Dragul meu, Zilele fara tine trec cum trece apa peste pietrele raului.Stau zile intregi gandindu-ma la tine ca la un print zburator care vine noaptea si imi fura visele.

Chipul tau este atat de fin parca acum il ating si ochii tai asemeni perlelor imi fura inima si gandul.Cuvintele sunt soapte dintr-o lume a visurilor care imi dau uneori sperantele unei iubiri eterne precum cea a Julietei cu Romeo.Iubirea ta imi este destinata mie precum scrisoarea ii este destinata destinatarului.Simt atata neputinta-n jur,cu vorbe,iar ma amagesti,cu soapte,iar ma vrajesti,dar in final vrei doar sa ma ranesti.Dupa un timp te-am intalnit si am crezut ca reusesc sa te privesc sperand ca sufletul mi-l ajut s-astern dorinte nemplinite,dar inutil eu am luptat si cu o simpla amintire tu iarasi m-ai uitat.Ratacesc in negura si ceata,n-aud nimic oare mai sunt in viata?Tu vii din nou s-aprinzi in mintea mea acea parte din mine care inca te mai vrea.Imi este atat de geru cand vorbesc cu tine s-ascund tot ce simt,dar nu imi trebuie decat un cuvant sa pot sa zbor spre tine.Zorii se scurg in genele timpului,iar eu respir parfumul vantului.Ma tem pentru tine,pentru noi,ma tem de sfarsit,desi e doar inceputul pana si acest cuvant ma ingrozesteinceputul.Ma tem pentru sfarsitul iubirii,al viselor,dar nu imi trebuie decat o privire pura si dragostea noastra va dura la infinit.

Pana sa te cunosc pe tine nu am crezut k exista dragostea adevarata, tu mi-ai redat speranta de a iubi un suflet ata de bun si sincer ca al tau. Iti multumesc ca ma iubesti si ca esti langa mine la bine si la greu. Cel mai urat lucru este ca vom sta despartiti un timp foarte lung in care o sa imi lipseascs saruturila tale, manghierea ta fina si cel mai mult o sa imi lipsesti tu. TE IUBESC ENORM INGERASUL MEU pitik Iubita mea de cate ori n-am incercat sa-ti marturisesc ceea ce simt eu pentru tine

dar de fiecare data imi pierdeam curajul. As vrea sa sti ca te iubesc mai mult decat orice pe lumea aceasta. As renunta la viata mea pentru ca tu sa fi fericita o zi, as inneca lumea intraga cu lacrimile mele si daca as putea ti-as aduce chiar si luna de pe cer in dar. Insa tu sti ca eu as face orice pentru tine si chiar daca tu vei vrea sa fi cu latul eu te voi intelege pentru ca te iubesc iar fericirea mea este tot ce conteaza pentru mine. Ori de cate ori ma duc seara la culcare un singur lucru imi doresc si acela este ca tu sa intalnesti pe cineva sa te faca fericita asa cum eu nu voi putea niciodata, sa te iubeasca mai mult decat orice pe lumea aceasta, si mereu sa fie alaturi de tine in toate momentele de fericire dar mai ales in cele de tristete. Iubirea mea pentru tine nu se va sfarsi decat atunci cand un pictor orb va reusi sa picteze pe sunetul unei petale de trandafir cazuta pe o masa de cristal, dar chiar si atunci eu inca te voi iubi. Ori de cate ori te sun si imi raspunzi la telefon inima incepe sa bata din ce in ce mai mult si ori de cate ori te vad ma indragostesc din nou de tine. Chiar daca uneori probabil ca te-am mai suparat sau nu am fost alaturi de tine atunci cand trebuia sau te-am suparat chiar si un pic eu imi cer iertare petru totul deoarece n-as suporta sa te vad vreodata trista. Vreau sa sti ca indiferent pe cine va alege inima ta din lume sa-l iubeasca atata timp cat tu vei fi fericita inima mea va fi mereu linistita. TE IUBESC FOARTE MULT. Imi las sufletul sa traiasca prin a te iubi pe tine, imi ascult inima pentru ca ratiunea nu conteaza atunci cand iubesti. Inima mea nu e intreaga daca nu esti tu.

Daca noi am dat unul de altul a fost pentru ceva, iar daca noi ne vom intalni va fi pentru ca iubirea invinge intotdeauna. Ziua de ieri s-a dus pentru totdeauna, ziua de maine nu stim cum va fi, de aceea trebuie sa profitam de ziua de azi. Putem spune adio unei zile, unei persoane, atator si atator lucruri… dar, iubirii, odata aparuta… nu-i voi spune niciodata adio… pentru ca e vesnica si fiecare avem nevoie de ea. Pentru mine esti cel mai frumos vis. Atunci cand mi-ai scris pentru prima data ceea ce simti pentru mine am simtit ca m-am nascut din nou si traiesc intr-o lume de vis si e atat de frumos. Am nevoie de tine! Am nevoie de cuvintele tale!

Am nevoie de vocea ta! Am devenit dependenta de tine, dj_vania! Daca as sti ca esti un cuvant din mine nas mai vorbi niciodata de frica sa nu te pierd. Ma bucur ca esti in inima mea, … dar as vrea sa fi langa mine, sa te ating, sa se implineasca visul meu cel mai mare. Daca esti o stea, … iar eu iubirea ta…, atunci sunt sigura ca aceasta stea va straluci vesnic. Crede-ma, esti pentru mine cel mai pretios lucru si nu cred ca dragostea ce o simt pentru tine se va stinge vreodata. \” Geovany(corici george) ti scriu aceste randuri datorita sentimenteleor ce ma apasa si dragostei ca iti port.Nu stiu daca realizezi sau iti dai seama cat de mult eu te iubesc si ce insemni tu pentru mine,totusi am sa incerc sa iti spun toate astea.

Pt inceput iti zic ca te iubesc…nu stiu cat..sa zicem ca pe o scara de la 1-10 te iubesc de 11.Acum fara gluma sa sti ca te iubesc mult mult de tot si as face orice sa ramanem impreuna.Stiu ca si tu ma iubesti(sau cel putin asa sustii)dar daca este asa si ma iubesti si tu jumatate din cat te iubesc eu pe tine stiu ca o sa ramanem impreuna pe vecie(sau cel putin pana o sa moara unul dintre noi).Dar pana atunci vreu sa iti zic ca esti cel mai bun lucru care mi sa intamplat si datorita tie am reusit sa ma schimb in bine.Iti multumesc pentru asta si sper sa ramai asa pentru totdeauna ca sigur o sa mai am nevoie de intelegerea si suportul tau.

Scrisoare de dragoste moderna Pe taramul dragostei si al romantismului, lucrurile s-au schimbat cu siguranta dea lungul anilor…. Draga Elena, Sunt fericit sa te anunt ca m-am indragostit de tine incepand cu data de miercuri, 17 septembrie 2003. Referitor la intalnirea noastra din 17 septembrie 2003 la ora 15.00, as dori sa ma vezi ca pe un viitor iubit. Idila noastra va trece printr-o perioada de proba de nu mai putin de trei luni si, depinzand de compatibilitatea dintre noi, va fi permanenta. Bineinteles, pe parcursul perioadei de proba, in continuu vor fi cursuri despre mentinerea si dezvoltarea unei relatii si scheme de evaluare a relatiei pentru a promova de la iubit/iubita la sot/sotie. Cheltuielile pentru cafea si distractie vor fi initial impartite egal intre noi. Mai tarziu, pe seama performantelor tale, voi acoperi o parte mai mare a cheltuielilor. Te rog sa imi raspunzi in termen de 30 zile de la data primirii acestei scrisori, in caz contrar, aceasta oferta va fi anulata fara preaviz si voi lua in considerare pe altcineva. As fi fericit daca ai da mai departe aceasta scrisoare surorii tale, daca tu nu doresti sa beneficiezi de aceasta oferta. Multumesc anticipat. Al tau Victor Raspunsul modern la scrisoarea de dragoste moderna Referitor la scrisoarea ta datata azi.

Draga Victor, Sunt fericita sa te anunt ca sper sa iti accept propunerea pentru o idila. Cu toate acestea, trebuie sa te informez ca sunt unele conditii pentru a accepta cererea ta. Planurile tale sunt spre satisfactia mea. Cu toate acestea, da-mi te rog lamuriri despre castigurile tale de dupa pensionare cat si despre veniturile pe care preconizezi a le realiza pana atunci. Am deasemenea nevoie sa ma asiguri ca voi beneficia de suficienta securitate si stabilitate in acest angajament. Daca este vreo sansa ca interesul din partea ta

sa se reduca sau dupa un anumit interval sa existe un dezinteres total, atunci ar trebui sa primesc compensatii financiare conform standardelor in vigoare. Datorita naturii pozitiei mele, sunt sigura ca vei fi de accord ca ar trebui sa mi se dea acces la un cont de cheltuieli. Pe deasupra, va trebui sa acoperi cazarea si transportul, iar nimic mai jos decat un Jaguar nu este acceptabil. Te rog, ia aminte ca nu vor fi restrictii de ?ora tarzie? sau ?dureri de cap? in ceea ce ma priveste. Daca inca esti interesat de relatia noastra, te rog sa imi raspunzi urgent la scrisoare pentru ca si alti potentiali iubiti mi-au transmis interesul lor. Te anunt ca sora mea este fericita in relatia ei. A ta probabil, Samantha!

Scrisori de dragoste O dragoste coplesitoare Iubirea mea, Inainte de toate, inainte de a-ti spune cat de minunata esti, si chiar daca intrun fel n-am gresit si n-am facut nimic foarte rau, vreau sa-mi cer iertare. Problema e ca ai fost atat de buna cu mine si mai facut atat de fericit incat simt ca sentimentele mele sunt prea puternice pentru a putea fi exprimate de cuvinte, si n-am reusit pana acum sa te fac sa simti toata dragostea si recunostinta mea, te-am lipsit de fericirea de a stii ca iubirea mea devine tot mai stralucitoare cu fiecare zi, tot mai puternica cu fiecare noapte, ti-am impartasit o bucatica atat mica din toate astea. Dar acum simt nevoie adanca de a-ti spune cat de profund te iubesc, de a-ti demonstra cat de devotata iti este aceasta inima si de a te face sa-ntelegi cat de transfigurat sunt de aceasta dragoste, cum inima mea radiaza iubire spre tot ceea ce ma inconjoara. Dragostea pentru tine imi aduce numai zile insorite, numai lucruri pozitive ori unde privesc, caut mizeria zilelor de dinaintea ta si nu o mai gasesc nicaieri. Dragostea m-a orbit – si e minunat ! Toate astea din cauza ta, si abia acum iti voi spune cat de minunata esti : esti cea mai gingasa, mai senzuala, mai feminina, mai sensibila,mai fermecatoare femeie din cate au cunoscut ochii mei (chiar si inainte de a fi orbiti de iubire). Esti o incantare pentru sufletul meu dar si pentru poftele mele. Esti cel mai minunat cadou pe care mi l-ar fi putut face Dumnezeu in lumea asta, esti ah, n-are rost, cuvintele astea sunt prea urate pentru ceea ce incerc eu sa exprim. Mai bine vino sa iti arat Scrisori de dragoste Recunostinta Iubitul meu Sa te am alaturi e singurul lucru care ma face sa ma simt in siguranta in aceasta lume nebuna. Faptul ca imi esti aproape imi da curajul sa infrunt fara frica toate obstacolele vietii, caci nici un rau nu poate rezista in fata optimismului si sperantei unei inimi indragostite. Stiu ca toate drumurile ce le voi urma alaturi de tine sunt cele corecte, stiu ca fiecare pas facut pe aceste drumuri e un pas spre fericire. Si asta pentru ca pot simtii forta dragostei, prieteniei, sinceritatii tale si a nenumaratelor tale calitati in caldura ochilor tai, in imbratisarea ta calda si protectoare. Tu ma faci sa privesc viitorul cu incredere, tu ma faci sa ma privesc pe mine insumi cu incredere, tu m-ai convins ca suntem o singura forta si infruntam astfel toate obstacolele vietii. Traiesc viata ca o leganare in bratele tale si e minunata nu mi-as putea imagina nimic mai placut de

atat. Acest cadou este expresia dragostei mele pentru tine, o carte cu poezii de dragoste scrisa numai pentru tine, pentru inima ta mare si fierbinte. Iti multumesc pentru tot, te voi iubii mereu, A ta iubita . Scrisori de dragoste Iubitule sunt mandra de tine Mi-aduc aminte cum din prima clipa in care te-am zarit mi-ai parut cel mai minunat barbat de pe pamant, si sunt fericita ca de-atunci nu ai insemnat nici o clipa mai putin pentru inima mea. Viata alaturi de tine e delicioasa, n-am sa ma satur niciodata de ea, n-am sa obosesc niciodata sa te iubesc, sa te rasfat cu placeri, dimpotriva, cu fiecare zi ce o adaugam vietii noastre impreuna ma simt tot mai norocoasa ca ai ramas al meu, ma simt tot mai puternica si mai increzatoare in frumusetea si in calitatile mele pentru care sunt iubita de tine. Si pasiunea pe care tu stii atat de bine s-o tii aprinsa ma face sa ma trezesc in fiecare dimineata cu zambetul pe buze, imi da aripi sa zbor si ajung atat de sus pentru ca iubirea ta neconditionata imi face inima atat de usoara� Cate femei din lumea asta se pot mandrii ca si mine ca un inger din cer a coborat sa le iubeasca si sa le ocroteasca ? Sunt fericita si mandra, sunt mandra in primul rand de mine ca am reusit sa te cuceresc, iar pe tine� pe tine TE ADOR ! Iubita ta� Scrie cea mai frumoasa scrisoare de dragoste 2004-02-09, 15:59 recomanda tipareste comenteaza 1. Inlatura de pe birou si din minte toate lucrurile care te pot distrage. 2. Pune poza celui pe care il iubesti in fata ta. 3. Asculta muzica ta favorita. 4. Ia cea mai buna hartie si pixul preferat. 5. Pe o alta hartie creaza doua liste: calitatile unice pe care le are persoana iubita si ce iti doresti tu de la viitorul petrecut impreuna. 6. Personalizeaza adresarea. “Dragul meu ___ ,” sau “Iubitul meu _____,” sunt ambele potrivite. 7. Incepe corpul scrisorii spunandu-i ce te face sa consideri ca este atat de special, de nemaintalnit. Vorbeste de cel putin trei calitati, ideal fizice, spirituale si sufletesti. 8. In urmatorul paragraf impartaseste-i sperantele si visele privind un viitor petrecut impreuna. 9. Personalizeaza sfarsitul adresarii: ?Te voi iubi intrordeauna.? ?A ta pentru eternitate.? ?Inima mea iti apartine.? 10. Nu uita sa semnezi! 11. Presara pe scrisoare cateva picaturi de parfum. 12. Pune scrisoarea in plic, scrie adresa si pune timbrul. 13. Asteapta o zi inainte sa o trimiti; poate te razgandesti. 14. Pune scrisoarea la posta si asteapta raspunsul. Tips: 1. In scrisoare nu vorbi de nici o alta persoana in afara ta si a celui catre care o adresezi. 2. Nu trimite o scrisoare de dragoste cuiva care nu apreciaza astfel de gesturi. 3. Nu pune orice timbru. Alege unul care transmite ceva. Scrisoare de dragoste.. de R.R Trimite unui prieten prin e-mail aceasta poezie… Citesc una din multele scrisori ce-mi stationeaza in sertar.. m-am despartit de mult de tine

probabil sa fi uitat cotidiana mea existenta si,totodata si randurile pe care mi le-ai dedicat.. nu stiu nici macar daca ai pastrat ceea ce ti-am scris eu.. E mult de atunci ! Habar n-am de ce parfumai scrisorile,era stilul tau sau poate doar vroiai sa ma innebunesti mai tare..mi se parea un gest frumos,original,unic si acuma este,dar nu din pricina ca sunt putini cel care-l folosesc din milioanele de oameni care si-ar trimite scrisori,ci doar pentru ca a somat acest mijloc de comunicare,e tot mai restrans� totusi e atat de placut parfumul asta din care eu deduc o padure intreaga de duzi tineri..imi trezeste amintiri frumoase.. cu el te dadeai pe vremea cand eram impreuna E atat de banal ceea ce percep,imi dau in sfarsit seama ca scrisul a ramas la fel,doar ceea ce inseamna el s-a schimbat.. Asta gandeai !asta mi-ai scris.. asta ai simtit.. ma doare si mai tare desi zambesc haotic cand vad cum pe fiecare telegrama e scris la incheiere Mi s-a facut al naibii dor de tine.. si te semnai dedesupt.. intr-una din scrisori gasesc acum o fotografie,mica,purpurie cu un miros de celuloza.. pe inversa ei scrie ordonat Sa ma porti mereu in suflet-te voi iubi mereu , Razvan , a ta iubire din Pitesti ! regretele sunt nesemnificative stiind ca locuiesti acum in Paris si e ceva normal sa nu-ti mai amintesti de o iubire de o vara..de cel care te-a plimbat cu barca cand erai trista ca te certasei cu ai tai,de cel care te-a ingropat in nisip pentru ca ii cadeai a dracului de frumoasa,de cel care te-a urcat pe cel mai inalt hotel din tot litoralul,Europa,si cu care ai facut dragoste o noapte intreaga in apa marii.. e ceva extrem de normal.. ai uitat ca spuneai ca sunt un tip minunat si ca esti privilegiata ca m-ai intalnit.. unde am ajuns acum noi doi ? tu ai plecat cu un multimiliardar ce ti-a oferit lumea-ntreaga la picioare..mercedes-uri ..haine scumpe de diva..caini de rasa pechinezi din cei mai rari.. si totusi eu sunt fericit acum desi aproape ca plang.. am golit o sticla intreaga de vodca si incet incet incep sa murmur.. Fata care-mi place mie Lucreaza la cofetarie.. Si-are rochia visinie. Razvan Sarbu Cum sa scrii o scrisoare de dragoste In primul rand… Mai sunt la moda scrisorile de dragoste? Raspunsul este cu siguranta DA. Pentru ca dragostea nu se invecheste niciodata. Indiferent de forma pe care o imbraca, indiferent de varsta, sex, religie sau nationalitate, dragostea este si va fi un lucru care nu se va demoda niciodata si automat, nici modurile prin care ne exprimam afectiunea nu pot deveni ridicole. Este adevarat ca societatea evolueaza, este la fel de adevarat ca poate este mai simplu sa trimiti un SMS sau un mail, dar la fel cum o scrisoare oficiala nu este o rusine – ba mai mult, o necessitate (este oricand preferata unui mail, de SMS nici nu incape vorba) – la fel si o scrisoare de dragoste nu poate fi un lucru invechit.

Orice scrisoare de dragoste, pentru a avea efectul dorit, trebuie sa treaca prin fazele unui adevarat ritual inainte sa fie inmanata destinatarului. Astfel: Pentru un aspect frumos si ingrijit, cauta o foaie colorata (in general evita pe cele de o singura culoare – este obositor si inestetic; daca insa esti hotarata sa folosesti una de acest gen, cauta o nuanta pala (culorile aprinse dau o tenta vulgara). O foaie cu un desen in colt poate fi solutia la acesta problema. Poti face chiar tu desenul! Nu incepe foaia chiar de pe primul rand de sus! Lasa spatiu cam o patrime de pagina, pentru aspect. La fel, lasa margini in parti (aproximativ 3 degete in stanga si 2 in dreapta). O scrisoare de dragoste presupune multa afectiune, dragoste si cat mai putina rigiditate. Nu incepe cu ‘Draga X’. Incearca mai degraba o inversiune: ‘Mihai draga’ sau, pentru o persoana foarte apropiata nu-ti fie rusine sa incepi cu ‘Dragostea mea’, ‘Iubitul meu’ sau orice alta formula care tie ti se pare potrivita. Incearca sa scrii cat mai frumos, cat mai ingrijit, arata-i ca intr-adevar ai depus ceva efort pentru a scrie acea scrisoare, ca persoana iubita merita mai mult decat un billet mazgalit pe o foaie rupta din caietul de mate. Un scris – daca nu frumos, macar ingrijit – arata respect pentru acea persoana. Nu scrie cu creionul! In timp se va sterge. Alege un pix sau o cerneala potrivita; daca o asortezi cu culoarea foii, cu atat mai bine. Sunt permise floricele, inimioare, mici desene care arata afectiune, delicatete si imaginatie. Cu cat scrisoarea esteb mai personalizata, cu atat mai bine. In fond, nu e o declaratie oficiala, nu? Formalitatea (in cazul in care intre voi exista o relatie cel putin de prietenie si egalitate) nu are rost. Esti liber la idei! Scrie tot ce simti, tot ce gandesti si-ti trece prin minte, atata timp cat eviti urmatoarele subiecte: reprosurile (nu face nici un fel de aluzie la momente neplacute, nici chiar in treacat), vulgaritatile sau comparatiile cu persoane pe care stii ca nu le agreeaza. Fa scrisoarea cat mai simpla, fara prea multe metafore si comparatii (nu-i pune prea mult imaginatia la incercare). Sinceritatea primeaza. Incheierea este cum iti doreste inima. Un ‘A ta,..’ sau ‘Puiul tau’ sau pur si simplu numele tau langa o inimioara. Pentru fete: parfumeaza scrisoarea! Parfumul ramane si el se va gandi cu drag la tine de fiecare data cand o va reciti. Pentru un efect de durata, poti turna o picatura de ceara pe scrisoare si sa parfumezi ceara. Mirosul va tine mai mult.

Iubitul meu, simt ca mor de singuratate, de disperare, de ura si de iubire, de tot ce ma inconjoara. Simt ca flacarile sufletului meu ard ca intr-un cuptor inchis si fiecare clipa mi se pare primejdioasa, deoarece sunt singura. Oamenii care tac si nu se exteriorizeaza simt cum ura le mocneste in corpul si mintea lor, iar mai apoi se vor stinge. Cei care nu simt iubirea ca le invadeaza inima si sufletul, patesc la fel. Acest fel de oameni se numesc “rai”. Si eu am fost “rea”, pentru ca am crescut inconjurata de oameni impertinenti,agresivi si vulgari, care m-au determinat sa uit ce-i iubirea. Sau

mai bine spus am inghetat iubirea in fundul sufletului meu, iar cand ai aparut tu s-au spart barierele de gheata si iubirea m-a invadat. Arta de a iubi a devenit pentru mine ceva banal, ireversibil, in special din momentul in care mi-ai zambit prima data. Acum traiesc pentru a iubi si iubirea imi iriga intreaga faptura incat rezist oricarei intemperii ale sortii. Nu cred ca si tu simti la fel pentru mine, pentru ca tu nu ma cunosti. Nu cred ca si tu vrei sa crezi ca universul este nemarginit, iar din el am ales o singura stea, cea mai mare si luminoasa, o supernova ce iradiaza iubire si care esti tu, TU, iubirea vietii mele! Iubirea este pentru mine o forma de existenta in singuratatea care ma apasa tot mai mult, iar fiorul ce o determina, traieste nestingherit in lumina. Incerc din rasputeri sa reduc la zero pulsatia acestui sentiment, dar sunt coplesita de amintiri, iar senzatia iubirii este tot mai puternica. Am nevoie de tine, de iubirea ta. Atingerea ta a devenit pentru mine o obsesie, o forma imateriala, prin care amintirea se identifica. Si atunci iubirea imi devine tulburatoare. Or, ce poate exprima mai bine acest sentiment decat fenomenul contopirii cu iubirea ta inexistenta? De aici si paradoxul iubirii de a simti un vag parfum barbatesc in culmea ignorantei. Tu esti unic, adorat ca un inger caremi canta serenade… In acest timp petrecut departe de tine m-am departat din centrul constiintei de mine insami, incet, si am trait in visare. Si inca mai visez la clipa in care ma vei saruta cu foc si-mi vei spune vorbe dulci, de-amor si ma vei iubi nebuneste. Dincolo de marginile intimitatii mele esti tu, singura persoana care poate sa-mi stinga incendiul starnit constient in suflet. Sunt nebuna dupa tine, recunosc, sunt vinovata, dar te voi iubi pana in clipa in care, in fata neantului voi rade in agonia ultimei tristeti, cea a despartirii definitive de tine, pe veci… Scumpa doamna, imi cer iertare de indrazneala pe care o demonstrez prin aceasta scrisoare dar stii ca nu pot trai fara sa-ti spun macar un singur cuvant… O singura silaba … Cat as vrea sa fiu acolo langa tine… Sa respir aerul pe care il respiri. ..Sa fiu devotat numai trupului tau… Un simplu rob al inimii tale… Si ce fericiti eram ! Ce fericiti .. Cand alergam prin padure … Cand iti strangeam mainile tale fierbinti cu toata forta ! Cand te sarutam pe gat, pe nas, pe frunte…Pe sani … Ce carne fierbinte aveai .. Fierbinte si parfumata … Of … Am lacrimi in ochi … Dar nu plang pentru ca nu esti ..Nu! … Tu traiesti in inima mea ..In fiecare pas pe care il fac, in fiecare gand ce-mi inscrusteaza fruntea … Traiesti in fiecare vis al meu… Eu plang pentru ca te stiu suparata si trista… Eu plang pentru ca cineva din aceasta lume trebuie sa cumpere cu lacrimi de iubire nefericirea ta …E crud si dulce trecutul … Am stiut ! Da, am stiut ! Am stiut ca despartirea va pica precum un traznet … Dar intotdeauna am amanat clipa … Of, micuta mea. .. Numai tu stii ce este in sufletul meu … Numai tu stii de cate ori ti-as saruta ochii cei verzi ca mugurii necopti ai trandafirilor … Numai tu stii cum ti-as spala trupul cu lacrimile mele cele mai fierbinti… Numai Tu ! … Te iubesc micuta mea !!! O stii in fiecare clipa. .Da !!! Trebuie sa nu uiti niciodata ca te iubesc !!! Suntem doua corabii despartite de o mare furtuna !!! Daca uiti nu vei mai gasi niciodata uscatul !!! Niciodata … Eu trebuie sa inchid scrisoarea ..Aici pe front sunt omul complet !!! Printre obuze, printre cadavre sangerand, prin noroi si vreme cenusie, iubirea este singura ancora ce ma tine in picioare !! Aici toate sentimentele omenesti se intalnesc in cel mai crud mod … Te las mica mea printesa .. Ma duc… Se aud obuzele si cred ca noaptea aceasta va fi rosie … De sange, de obuze, de lacrimile mele … Alerg prin frunzele acestei toamne frumoase in cautarea ta . Rascolesc covorul multicolor cautand in culorile Ei privirea ochilor tai . Astept rasaritul doar pentru ca imi doresc apusul suav si misterios ca tine .Te caut , iubire , te

caut smulgand promisiuni clipelor si ascultand cantecul ploii reci ce-mi domoleste fierbinteala dorintei de a te strange in bratele mele . Iubitul meu, simt ca mor de singuratate, de disperare, de ura si de iubire, de tot ce ma inconjoara. Simt ca flacarile sufletului meu ard ca intr-un cuptor inchis si fiecare clipa mi se pare primejdioasa, deoarece sunt singura. Oamenii care tac si nu se exteriorizeaza simt cum ura le mocneste in corpul si mintea lor, iar mai apoi se vor stinge. Cei care nu simt iubirea ca le invadeaza inima si sufletul, patesc la fel. Acest fel de oameni se numesc “rai”. Si eu am fost “rea”, pentru ca am crescut inconjurata de oameni impertinenti,agresivi si vulgari, care m-au determinat sa uit ce-i iubirea. Sau mai bine spus am inghetat iubirea in fundul sufletului meu, iar cand ai aparut tu s-au spart barierele de gheata si iubirea m-a invadat. Arta de a iubi a devenit pentru mine ceva banal, ireversibil, in special din momentul in care mi-ai zambit prima data. Acum traiesc pentru a iubi si iubirea imi iriga intreaga faptura incat rezist oricarei intemperii ale sortii. Nu cred ca si tu simti la fel pentru mine, pentru ca tu nu ma cunosti. Nu cred ca si tu vrei sa crezi ca universul este nemarginit, iar din el am ales o singura stea, cea mai mare si luminoasa, o supernova ce iradiaza iubire si care esti tu, TU, iubirea vietii mele! Iubirea este pentru mine o forma de existenta in singuratatea care ma apasa tot mai mult, iar fiorul ce o determina, traieste nestingherit in lumina. Incerc din rasputeri sa reduc la zero pulsatia acestui sentiment, dar sunt coplesita de amintiri, iar senzatia iubirii este tot mai puternica. Am nevoie de tine, de iubirea ta. Atingerea ta a devenit pentru mine o obsesie, o forma imateriala, prin care amintirea se identifica. Si atunci iubirea imi devine tulburatoare. Or, ce poate exprima mai bine acest sentiment decat fenomenul contopirii cu iubirea ta inexistenta? De aici si paradoxul iubirii de a simti un vag parfum barbatesc in culmea ignorantei. Tu esti unic, adorat ca un inger caremi canta serenade… In acest timp petrecut departe de tine m-am departat din centrul constiintei de mine insami, incet, si am trait in visare. Si inca mai visez la clipa in care ma vei saruta cu foc si-mi vei spune vorbe dulci, de-amor si ma vei iubi nebuneste. Dincolo de marginile intimitatii mele esti tu, singura persoana care poate sa-mi stinga incendiul starnit constient in suflet. Sunt nebuna dupa tine, recunosc, sunt vinovata, dar te voi iubi pana in clipa in care, in fata neantului voi rade in agonia ultimei tristeti, cea a despartirii definitive de tine, pe veci… :Cum sa scrii o scrisoare de iubire cuiva care nu te iubeste? Contrar credintei larg raspandite printre muritori, iubirea nu e un sentiment unilateral. Ea nu are sens atunci cand merge de la un om la altul, fara sa se-ntoarca la cel de la carea plecat. Iubirea are sens atunci cand e o stare, cand e un univers pe care-l impartasesc cei doi. Atunci cand e un pod… Nu poate exista un pod care sa lege un tarm de… nimic… Podurile leaga doua tarmuri… Iubirea nu poate, nu trebuie, n-are sens sa acopere abisul dintre doua persoane doar intr-o directie. Abisul n-are directii… Abisul e omniprezent, e o stare intre doi oameni. Te iubesc. Cat de des folosim cuvintele astea. Ca si cand am spune: te am! Sau te vad. Ca si cand e un act de vointa sau, dimpotriva, un act reflex. Ca si cand doar asta ar conta, nu si faptul ca, in acelasi timp, si tu esti iubit. E un act unilateral. EU te iubesc. Pe TINE. Impun deja o distanta, creez bariere, sap abisuri, pun oamenii, in cazul acesta, pe noi doi, in vietile lor. Separati si, totusi, in imaginatia noastra, legati de sentimentele unilaterale pe care le nutrim. Fiecare pe tarmul nostru, aruncand punti catre celalat, rareori unite in bolta comuna. Te iubesc. Asta inseamna ca esti. Inseamna ca existi. Inseamna ca universul tau coexista universului meu. Daca tu nu ma iubesti, inseamna ca universul meu nu

coexista universului tau. Si-atunci, cum pot eu sa stiu ca existi? Daca eu nu exist, cum poti tu exista? Iubirea noastra e umplutura golului din noi. Cand spunem =Te iubesc=, marturisim, de fapt, ca am reusit sa ne umplem golul pe care-l resimtim toata viata, cu o stare, cu un sentiment. Cand spunem =Te iubesc=, marturisim ca ne-am putut ridica deasupra golului, fie mintindu-ne, fie crezand. Ceea ce s-ar putea dovedi acelasi lucru. Atunci cand te iubesc, n-o fac pentru tine, n-o fac pentru speranta puntii dintre noi. O fac pentru mine. Imi spun ca te iubesc, o spun cu voce tare, pentru a-mi demonstra ca sunt viu, ca golul din mine nu m-a absobit. Te iubesc pentru ca astfel imi demonstrez capacitatea de a simti. E un pod intre mine si mine, peste golul din mine. E compromisul pe care-l fac cu mine, ca sa nu abandonez. Ca sa nu ma resemnez. E lupta mea cu golul. E lupta mea cu abisul dintre tarmuri. Dintre tarmurile mele. Cea mai buna dovada e ca, atunci cand suntem iubiti fara a iubi, la randul nostru, golul din noi pulseaza cu aceeasi intensitate. Nu ne simtim eliberati de povara abisului doar pentru ca cineva ne iubeste. Asta se-ntampla doar cand iubim. Cum sa-i spui unui om ca il iubesti, daca el nu simte acelasi lucru pentru tine? E ca si cand, intr-o noapte de iulie, ai striga catre cerul spuzit cu stele, ca-l iubesti! Ce bine ca esti, ce pacat ca n-ai nici un rost. Si cerul nu se cutremura de indiferenta lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *