LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Wednesday, September 20, 2017

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat locurile sfinte din Ierusalim

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat, marti, locurile sfinte din Ierusalim, in cea de-a doua zi a turneului pe care-l intreprinde in Israel, informeaza BBC.

El a mers la Domul Stancii, de pe Esplanada Moscheilor, fiind primul Papa care viziteaza monumentul, dupa care s-a recules la Zidul Plangerii. In cursul zilei, Suveranul Pontif se va ruga in Gradina Ghetsimani, in locul unde se spune ca Iisus Hristos ar fi luat parte la “Cina cea de taina”, inainte de a fi crucificat.

La Domul Stancii, Suveranul Pontif s-a descaltat, asa cum prevede traditia islamica atunci cand pasesti intr-un loc sfant. El a declarat ca “acest loc sacru reprezinta atat un stimulent, dar si o provocare pentru ca barbatii si femeile de buna credinta sa coopereze pentru a depasi neintelegerile si luptele din trecut si sa mearga pe drumul unui dialog sincer”.

Papa s-a intalnit cu marele muftiu de Ierusalim, Mohammed Mohammad Hussein, care i-a cerut sa contribuie la sfaristul “agresiunii” impotriva palestinenilor din Israel.

“Speram la un rol efectiv al Sanctitatii Voastre pentru a pune capat agresiunii ce continua impotriva poporului nostru, a pamantului nostru si a locurilor noastre sfinte, la Ierusalim, in Gaza si in Cisiordania”, a declarat muftiul.

Papa Benedict al XVI-lea s-a deplasat apoi la Zidul Plangerii, unde s-a intalnit cu liderii rabinilor din Israel. El a spus ca vizita i-a oferit posibilitatea sa reitereze angajamentul Bisericii Catolice pentru “o reconciliere sincera si de durata cu evreii”.

Papa a pus o rugaciune scrisa intr-o gaura din Zidul Plangerii, inainte de a sta cu capul plecat in fata monumentului.
Comment Form

  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c
  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
Click Now!