Elena Gheorghe concureaza in prima semifinala de la Eurovision

0

Marti, 12 mai, cu incepere de la ora 22:00, TVR va transmite in direct prima semifinala a concursului Eurovision de la Moscova. Elena Gheorghe, reprezentanta Romaniei, va intra in concurs cu numarul 14.

Elena Gheoghe va concura cu melodia “The Balkan Girls”, piesa compusa de Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal, pe versurile lui Laurentiu Duta si Alexandru Pelin.

“The balkan girls” fost desemnata castigatoare prin votul juriului (50%) si cel al telespectatorilor (televoting – 50%). Elena a obtinut 10 puncte din partea publicului si 12 puncte din partea juriului, fiind urmata in clasament trupa Blaxy Girls cu piesa “Dear Mama” (18 puncte) si de piesa “Stop” intepretata de Catalin (18 puncte).

Diferenta fata de alti ani este ca drept de vot in aceasta seara vor avea doar tarile participante la prima semifinala: Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andora, Elvetia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, Romania, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia – Hertegovina, plus cele doua tari aflate direct in finala Anglia si Germania. Astfel ca cei care doresc sa o voteze pe Elena o vor putea face numai daca se afla intr-una din tarile mai sus mentionate, numarul de telefon alocat Romaniei fiind facut public de televiziunea publica din fiecare seara.

In urma cu doar cateva zile, la casele de pariuri Stanleybet din Romania, Elena avea o cota de 101 pentru castigarea competitiei. De asemenea, Elena era considerata a 25-a favorita la castigarea competitiei, la egalitate cu reprezentanta Belgiei.

In acest moment, melodia Elenei Gheorghe se afla pe locul 25 in preferintele utilizatorilor de internet, conform unui clasament intocmit de Google. Folosind baza de date de care dispune motorul de cautare, in urma numarului de solicitari al pieselor aflate in concurs, se determina popularitatea fiecarui participant si se calculeaza ce scoruri s-ar obtine daca votarea ar avea loc la momentul determinarii clasamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *