LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Parfumul de trandafir ajuta memoria

Studii recente referitoare la capacitatea de memorare a creierului uman au demonstrat ca are o sensibilitate deosebita la parfumul de trandafir. Experientele au aratat ca, daca acesta este inspirat in timpul somnului, memoria se imbunatateste semnificativ. Studiile au fost realizate de mai multi cercetatori de la Universitatea Lubeck (Germania), condusi de Bjorn Rasch, si ulterior publicate in revista “Science”.

Pentru a demonstra impactul parfumului de trandafir asupra zonei cerebrale in care se afla centrul memoriei, voluntarii care au participat la experimente au fost rugati, mai intai, sa invete ceva pe dinafara, fie o poezie mai lunga, fie un fragment dintr-o piesa. Apoi, jumatate dintre ei au fost expusi, in timpul somnului, unei puternice miresme de trandafir, in timp ce cealalta jumatate – nu. A doua zi, s-au facut analize ale activitatii cerebrale, care au scos in evidenta faptul ca expunerea la parfumul de trandafir a activat centrul memoriei. A urmat o alta faza a experimentului, cand au fost reluate exercitiile de memorie.

Acestea au aratat fara dubiu ca cei ce dormisera in camera parfumata s-au descurcat substantial mai bine decat voluntarii care dormisera intr-o camera “normala”. Mai mult, primii au declarat ca, gratie miresmei placute, au avut un somn odihnitor. Acesta, dupa cum sustin medicii neurologi, este unul dintre factorii importanti care ajuta la consolidarea amintirilor.
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te