De ce sa folosesti un backup extern

0

Cand vine vorba despre a-ti face backup la date, si a te asigura ca ramane in siguranta, ai o multime de optiuni de unde sa alegi.

Unele optiuni sunt clar superioare altora, iar in lupta dintre backup-uri externe si cele interne, cele externe sunt considerate mai eficiente, in majoritatea cazurilor. Din aceste motive ar trebui sa folosesti un sistem de backup extern.

Backup-urile externe pot fi realizate prin diverse mijloace. CD-uri, casete, drive-uri cheie si backup-uri online sunt toate forme de backup extern, dar cele pe caseta sunt in orice caz cele mai populare, mai ales daca o firma are un volum mare de date, care altfel ar ocupa mult spatiu. Casetele sunt relativ mici, si pot fi depozitate cu un minim de spatiu folosit.

Backup-urile externe ofera un element cheie fata de cele interne: sunt departe de datele originale, ceea ce poate face diferenta dintre recuperarea datelor dupa o catastrofa si sfarsitul afacerii. Pe scurt, poate face diferenta intre supravietuirea afacerii si esec.

Backup-ul pe casete iti permite sa-ti pastrezi toate datele pe o caseta, pe care o indepartezi de locul de munca. Tot procesul acesta poate fi realizat cu un minim de efort. In plus, daca are loc o catastrofa, vei putea sa repari rapid toate pagubele, iar cand are loc dezastrul, prima firma care-si revine este de obicei cea care va avea succes. Cercetarile arata ca cei care isi revin mai tarziu au sanse cu 50% mai mari sa esueze, chiar daca afacerea lor a mers bine pana in clipa dezastrului.

Cand se face un backup intern, el este de regula un hard drive secundar, instalat in sistem. Nu exista indoiala ca acesta e simplu de realizat, dar in cazul prabusirii sistemului, recuperarea datelor ar putea fi pusa in pericol, iar daca are loc un dezastru care-ti distruge spatiul de munca, nu vei gasi un backup cu care sa-ti refaci firma. Acelasi lucru se poate intampla daca-ti depozitezi caseta backup la locul de munca.

Deoarece un backup intern e un hard drive secundar, e rapid si usor sa copiezi datele de pe drive-ul principal pe cel secundar. Aceasta metoda e perfecta pentru micile erori umane, deoarece iti recuperezi rapid datele.

Nici casetele nu sunt perfecte. Au niste avantaje excelente, dar sunt cunoscute ca si fiind capricioase, si trebuie rulate pe un sistem compatibil. De fapt, in cele mai multe cazuri, sistemul pe care au fost inregistrate va fi singurul pe care merg.

Totusi, o noua solutie a devenit recent disponibila. Backup-uri online iti dau posibilitatea sa programezi backup-uri complet automatizate, sau sa realizezi unele rapide, oricand ai nevoie, fie ca e o problema mica sau una mare. Poate ca instalezi niste software nou si vrei un backup de inainte de instalare. Ce util!

Acum ca stii de ce un backup extern e mai eficient si care optiuni le ai la dispozitie, esti gata sa alegi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *