LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Povestea omului numit ‘camera vie de filmat’

Acesta este o intamplare care ne arata calitatea triumfatoare a spiritului uman. Ea mai demonstreaza si faptul ca si adversitatea poate fi frumoasa.

Stephen Wiltshire, nascut in Anglia in 1974, a fost diagnosticat ca si fiind autist cand avea 3 ani. Cand avea 5 ani, a fost trimis la a scoala pentru copii cu nevoi speciale, unde profesorii i-au observat interesul in desen, desi el nu vorbea.

Cand avea 9 ani, profesorii l-au incurajat pentru prima data sa vorbeasca, luandu-i obiectele necesare pentru desenat. Primul lui cuvant : hartie. Profesorii au continuat sa-l incurajeze, trimitantu-i desenele la concursuri.

In 1987, Stephen a fost inclus intr-un documentar despre autisti talentati. Ca si urmare, Stephen si-a gasit un agent si au fost publicate mai multe carti cu desenele lui. Dar acesta era doar un mic semn al geniului lui.

In 2005, a zburat in orasul Tokyo si a desenat in detalii extraordinare totul doar din amintiri. Cateva luni mai tarziu, a zbubat in Roma si a facut aceeasi lucru. In Decembrie, dupa un drum de 20 minute cu elicopterul, Stephen si-a petrecut o saptamana desenand privelistea Hong Kong-ului din aer, mandrindu-se cu desenul in fata liderilor orasului.

In Ianuarie 2006, regina Elisabeta II l-a numit pe Stephen Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru contributia lui in arta. ‘Ne-a adus lacrimi mie si mamei, deoarece am lucrat din greu pentru Stephen’, spune sora lui mai in varsta, Annette.

Mai tarziu in acelasi an, incurajat de Annette si sotul ei, Stephen si-a deschis propria galerie de arta in partea de sus a Royal Opera Arcade din Londra.

Ce este autismul?

Este o incapacitate complexa a evolutiei, care apare in mod tipic in primii trei ani a vietii si este rezultatul unui dezordin neurologic, care afecteaza functioanrea normala a creierului, oprind evolutia in ariile interactiunii sociale si a abilitatii de a comunica.

Atat copii cat si adultii autisti au greutati atat cu comunicarea verbala cat si cu cea non-verbala, interactii sociale si chiar cu jocul.

Trebuie tinut minte ca autismul este o boala in spectru, care afecteaza fiecare persoana intr-un mod diferit, la varste diferite si in graduri diferite – de aceea trebuie diagnosticat din timp.

Observand simptomele, copilul poate beneficia de una din multele programe speciale de interventie.

Autismul nu cunoaste hotare etnice, sociale, de venit, de stil de viata sau de nivelul de educatie, si poate afecta orice familie si orice copil.

Iar desi cazurile de autism sunt consistenete in toata lumea, este de patru ori mai raspandita printre baieti decat printre fete.

NOTA: Un raport din 2007 al Centrulul pentru Controlul Bolilor (CDC) a aratat ca 1 din 150 de copii din America au autism.

Societatea de Autism a Americii (ASA) estimeaza ca 1,5 milioane de americani si familiile acestora sunt afectate. Autismul este o criza nationala de sanatate, care impune Americii un cost de cel putin $35 miliarde pe an.

ASA este dedicata imbunatatirii vietii tuturor oamenilor afectati de autism.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT