Invatand copiii sa utilizeze calculatorul

0

Nu incape indoiala ca internetul va continua sa existe. Mai mult de 75% din casele din SUA au cel putin un calculator, si acel numar creste in fiecare zi. Totusi, parintii nu sunt constienti de rolul pe care internetul il joaca in educatia copilului.

Deja devine rutina ca fiecare sala de clasa sa fie dotata cu calculatoare. Lectiile la educatie tehnologica pot avea la baza calculatorul, iar copilul vostru este asteptat sa vina la ore cu niste cunostinte despre calculator. Multe gradinite fac website-uri si blog-uri pentru a arata munca pe care o fac parintilor si altor copii din imprejurare. Cele mai multe cercetari se fac pe baza internetului, deci vechiul sistem de decimale Dewey cu care multi am crescut va fi un lucru al trecutului. De fapt, cele mai multe librarii cer ca si copilul sa poate folosi eficient cautarea pe internet, pentru a primi acces la facilitatile librariei.

Multimea Tanara

Chiar si copii mai mici, de gradinita, sunt expusi la tot ceea ce este oferit de internet. Poate sunteti surprinsi, dar crearea unei pagini web al clasei sau unui blog este o procedura comuna pentru cei din gradinita! Nu este neobisnuit ca si copilul sa vina acasa si sa rosteasca cuvinte ca ‘upload’ ori ‘download’ ca si cum acestia ar face parte din vocabularul lor zilnic.

Niste Sfaturi

Am descoperit rapid ca stim mai putine despre calculatoare decat copiii nostri. Eu am cerut ajutor de la un copil de cinci ani, fapt ce poate este un pic dezolant. Deci sfatul meu este sa incepeti din timp si sa invatati alaturi de copilul vostru! Fiti cu ei cand se conecteaza la internet si explorati toate minunile pe care internetul le ofera. Puneti-va intrebari si apoi cautati raspunsurile impreuna. Acest lucru va va ajuta sa va apropiati de copil si va asigura ca el va avea cel mai bun posibil fond de cunostinte despre calculator.

Chiar si copiii de numai 1 an pot sa exploreze internetul, folosind tastaturi create special pentru degetele lor mici. Ele au taste speciale, care lasa copilul sa acceseze meniuri si obiecte care nu compromit securitatea fisierelor si a programelor voastre personale. Deci nu mai trebuie sa va ingrijorati, calculatorului nu i se va intampla nimic.

Nu exista motiv pentru care nu ar trebui sa lasati copilul sa utilizeze calculatorul – este o unealta excelenta pentru invatat si deschide drumul spre o lume noua, plina de oportunitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *