Bebelusii fac lumea sa se invarta

0

De ce ne fac copilasii sa atingem burtica unei femei insarcinate? Ce ne face sa vrem sa ciupim degetele copiilor?

Bebelusii sunt magneti umani. Inocenta si vulnerabilitatea lor ne ademeneste. Desigur, cand nu sunt ai noastri, ne simtim si noi inocenti cand incep sa planga si nu ne simtim vulnerabili cand le trebuie schimbate scutecele.

Toti bebelusii sunt frumosi; doar ca unii sunt si mai frumosi decat altii. Sa inveti un copil sa fie frumos si in interior necesita multa energie.

Este greu sa cresti un copil. Multe femei isi fac griji din cauza lipsei de experienta intr-un lucru care pare a fi o mare responsabilitate, dar nu ar trebui sa se ingrijoreze. Daca o sotie si-a ingrijit sotul cat timp acesta era bolnav, are destula experienta pentru a avea grija de un copil.

Primul meu copil era si primul nepot al familiei din partea sotului meu. Timp de doi ani si jumatate a fost un print. Apoi ne-a venit si cel de-al doilea copil. Deoarece am citit carti despre disputele intre frati si am auzit mame povestind despre aceste razboiaie, m-am ingrijorat.

Cand mi-am adus noul fiu acasa, l-am pus pe covorul din camera de zi in loc sa il pun in iesle. Fiul mai in varsta s-a uitat la fratele lui, m-a intrebat daca stie cateva trucuri dupa care a rugat-o pe bunica sa-l duca in parc.

Nu ar exista al doilea copil daca Mama Natura nu ar sterge unele amintiri din timpul nasterii, dar indeferent de cati copii are o mama, ultimul va fi mereu bebelusul ei – chiar si cand bebelusul va avea si el bebelusi. O mama va creste din maternitate cand Peter Pan va creste si el.

Apoi mai sunt si bunicii. Isi tin cu placere nepotii, cautand asemanari cu familia si trasaturi mostenite. In secret insa, ei spera ca acest copil sa le faca atatea probleme parintilor cate probleme le-au facut ei lor.

Bebelusul se transforma in copilas, apoi in adolescent. Cand devin adolescenti, te vei gandi ca ai asteptat ca ei sa invete sa vorbeasca, nu sa riposteze. Ai asteptat ca ei sa faca primii pasi – nu sa mearga in garaj sa se urce in masina. Ai asteptat prima lor zi de scoala, nu sa le platesti facultatea.

Cu timpul, copiii isi transforma parintii in bebelusi, si noi vom fi cei care plangem – la botezul lor, la absolvirea liceului si la nunta lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *