Unde sunt zilele lenese de vara?

0

Deoarece traim in timpuri in care oameni sunt stresati si fac mereu mai multe lucruri deodata, cred ca meritam cu totii sa fim lenesi din cand in cand. Din pacate, constiinta mi-e hiperactiva si nu vrea sa ma asculte. Trebuie sa imi includ in program timpul in care nu fac nimic, ca sa nu ma simt vinovata ca nu fac nimic productiv in timpul acesta.

Totusi exista o linie fina intre a fi lenesa si a fi practica. Hainele imi sunt negre – imprimeuri negre, linii negre si pur si simplu negru. Cand cumpar imbracaminte nu ma uit la alte culori decat la cele negre. Acesta imi salveaza din timp pentru ca nu trebuie sa imi fac griji ce se potriveste – negru merge cu negru.

Mama ’salva timp’ deoarece nu mergea sus la etaj cand trebuie sa duca ceva acolo, ci punea obiectele pe scari si regula nescrisa era ca acela care merge sus pune obiectele la locul lor. Regula mea nescrisa este ca aceasta regula nu se aplica, deoarece nu pot urca peste obiectele puse pe scari.

Oamenii tind sa evite scarile daca pot lua liftul. Lipsa de exercitii contribuie la faptul ca mai mult de 66% din americani sufera de supragreutate. Nu lispeste numai exercitiul facut in sala, ci si exercitiul pe care l-au facut stramosii nostri pentru ca nu aveau curent electric, masini sau telefoane. Datorita telefonului meu nu trebuie sa ma ridic de la birou ca sa-l intreb ceva pe sotul meu. Din cauza telefonului nici nu imi exersez corzile vocale, deoarece nu trebuie sa il strig cu voce tare.

Pentru cei care nu fac efortul de a face cateva exercitii exista programe dietetice si proceduri chirugicale. Pentru cei care nu fac efortul de a gati exista mancarea gata preparata, dar nu cred ca cumpararea acesteia inseamna ca sunt lenesa – daca nu le cer sa mi-o aduca la domiciliu.

In timpul concediilor incerc sa fac atatea lucruri incat sotul meu mi-a spus sa nu mergem in vacanta, ci sa ramanem acasa si sa nu facem nimic. Am incercat, dar constiinta m-a refuzat. Singurul mod in care imi puteam convinge constiinta de a nu mai mentiona lucrurile care trebuiau facute era sa le fac.

Nu mi-am cautat cosul cu ac si ata, deci poate chiar sunt lenesa. Vreau sa imi cos noul motto pe perna : “Nu amana pe maine ceea ce poti face azi – numai atunci cand gasesti o scuza buna” . Poate gasesc o perna de canapea care arata ca un cartof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *