Nu stiu de ce au femeile reputatia de a fi soferi prosti – doar daca impinsul trasurilor de cumparaturi nu este considerat sofat. Eu cred ca stiu sa conduc bine, deoarece mi-am petrecut sapte ani conducand prin New York. Cand cantam melodia ‘New York, New York’, schimbam versurile in ‘Daca poti conduce acolo, poti conduce oriunde’.

Cand conduc, urmez regulile drumului in timp ce incerc sa nu ma apropii prea mult de masina din fata. Opresc ca sa las pietonii sa treaca strada, dar cand sunt pe autostrada imi incrucisez degetele. Stiu ca merg prea repede cand nu pot citi tablitele de inmatriculare a masinilor pe langa care trec.

In opozitie cu cei mai multi californieni, eu nu ma opresc sa ma uit la accidente. Nu cred ca panele sau motoarele supraincalzite sunt catastrofe. Cei din New York nu opresc sa vada accidentele – nici daca si ei sunt implicati.

Cea mai mare problema cu soferii din California este ca schimba banda mai des decat imi schimb gandul asupra rochiei pe care am sa o port la un cocktail-party. Iar atunci cand o schimba nu semnalizeaza. Din pacate, schimbatorii de banda Kamikaze vin in mai multe stiluri.

Exista cei care o fac matematic – stiind ca distanta cea mai mica intre doua puncte este o linie dreapta, ei trec trei benzi ca sa ajunga la iesirea de pe autostrada. Apoi exista cei care sunt atenti la greutate. Incerca sa intre in fata ta, nu reusesc si te fac sa franezi ca sa se poata strecura. Si ultimii sunt cei care danseaza cu stelele. Ei de fapt nu schimba banda ci valseaza intre ele. Este nevoie de doi oameni pentru tango, dar numai de unul singur sa cauzeze un accident.

Din fericire, unii soferi te avertizeaza ca sunt periculosi. Soferii care se uita la harta in loc sa se uite la drum nu trebuie sa conduca mult sa vada un accident, iar cei care isi aplica machiajul uitandu se in oglinda retrovizoare arata distrusi.

Condusul defensiv inseamna a fi atent la ceilalti soferi, ca sa nu platesti pentru greselile lor. Pistolarii din Vest aveau o scobitura pe curea pentru fiecare om impuscat. Poate soferii prosti ar trebui sa aiba o scobitura pe placuta de inmatriculare pentru fiecare accident cauzat. Iar fiecarui sofer care vrea sa conduca in siguranta pe autostrada ii spun ‘Mersí!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *