Fuga in secret este cadoul pe care si-l daruieste un cuplu. Sora mea a avut o nunta mare, dar nu sunt sigura ca i-a placut. Cand s-a relaxat putin, era timpul sa faca pozele, sa salute oaspetii, sa isi aiba primul dans, sa taie tortul si asa mai departe.

Eu si cu sotul meu am fugit in secret. Fara flori, muzica, rochie de mireasa sau frac. Colacarul sotului meu era si vorniciosul meu. Ne-am casatorit in camera de zi a preotului. Ceremonia a fost intrerupta deoarece fiul mai mic nu putea sa ne vada, iar la sfarsitul ceremoniei fiul mai mare a spus ca sarutarea miresei era dezgustatoare. Dar in ciuda multumirii monetare pentru preot, a berii de ghimbir si a biscuitilor, casatoria ne-a costat mai putin de 105 dolari.

Din fericire, nu este relatie intre cat costa o nunta si cat tine o casatorie. Dar cu cat cheltuiesti mai mult, cu atat ai mai mult de pierdut.

Vestea buna despre fugitul cu iubitul este ca nu primesti cadouri de casatorie pentru care trebuie sa scrii scrisori de multumire, sau cadouri pe care trebuie sa le schimbi. Vestea proasta este ca nu primesti deloc cadouri, deci trebuie sa iti cumperi propriul prajitor de paine.

Desigur, unii oaspeti dau cadoul mereu apreciat – banii. Versiunea de casatorie a enuntulul ‘Cec-ul este in cutia postala’ este ‘Rochiile vornicioaselor se pot purta din nou’.

M-am gandit de ce trebuie sa fie atati colacari cate vornicioase. Vornicioasele vin in fata altarului singure. Ar putea pleca singure – dar oare este acesta un simbol antic al faptului ca trebuie sa existe un barbat in viata ta?

Cuplurile cheltuiesc mii de dolari pe nunta ca sa aiba cantareti, turturele lasate libere si locatii exotice. Daca ploua in ziua nuntii, nu au noroc. Daca nu si-au salvat bani pentru zile ploioase, au si mai putin noroc.

Ori ploua ori nu, eu plang la nunti. Chiar daca cuplul traia deja impreuna, stiu ceva ceea ce ei nu – in curand se vor certa din cauza bolului de punci in forma de flamingo roz primit de la verisorul Walter.

Dar sa speram ca peste cativa ani, sotul nu va spune ca ziua cea mai fericita din viata lui era cand a castigat trofeul pentru cel mai mare peste sau primirea punctajului cel mai mare la golf, pentru ca a nimerit gaura din prima.

Daca as avea un sot ca acela, m-as vota ca si cea mai intelegatoare sotie din lume. Dar nu as vrea un trofeu. Ar fi doar un alt lucru care ar trebui prafuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *