Depresia in adolescenti poate fi dezavantajul unei natiuni intregi. Dar ea poate fi vindecata cu ajutorul terapiei si a medicatiei adecvate.

Remediul pentru depresie la adolescenti

Remediile sunt la dispozitia noastra, iar cea mai recomandata de terapeuti este terapia comportameltal-cognitiva, ceea ce se ocupa cu gandirea pesimista a pacientilor. Terapiile in grup si de famlie sunt solutii care ajuta la destramarea izolarii pactientului, deoarece multi adolescenti sufera de izolare.

In plus, ajuta si ca adolescentul sa se reuneasca cu familia si sa se exprime cu ajutorul comunicatiei verbale fara sa fie stresat. Alte remedii pot fi folosite, precum exercitiile fizice si tratamentul medicamentos. Miscarea poate fi foarte eficienta in tratarea depresiei. Ajuta la intregirea surselor de endorfina si serotonina din creier, ceea ce ajuta la schimbarea temperamentului.

Activitatile extracuriculare, precum actoria, muzica sau pictura, pot aduce rezultate satisfacatoare si schimba sentimentele tinerilor. A fi voluntari ajuta si el la combaterea depresiei. Acest statut ii lasa pe adolescenti sa vada problemele altora dintr-un punct de vedere diferit. Acest lucru ii destreseaza, deoarece se simt satisfacuti cand ii ajuta pe nevoiasi.

Cresterea numarului de pacienti cu depresie a crescut numarul medicamentelor si al spitalelor. Daca s-a prescris un medicament pacientului, acesta trebuie luat sub supraveghere stricta. Daca adolescentul deprins este extrem de sinucigas, ar trebui sa fie tinut sub supraveghere medicala, fapt ce se poate realiza doar daca este tinut la spital.

In afara de aceste forme de terapie, adolescentii pot fi introdusi in programe speciale, precum scolile care au ca scop diminuarea stresului. Aceste institutii sunt ideale pentru adolescentii cu probleme. Ele servesc ca si comunitati de reabilitare si ii invata pe tineri sa se inteleaga cu membrii ai comunitatii lor, sa gaseasca linistea sufleteasca, sa aiba incredere in altii si sa lucreze cu acestia.

Scoala ajuta si la marirea notelor adolescentilor si le ajuta comportamentul pesimist. Daca optiunile din scolile speciale merita alese sau nu depinde de profesorii si personalul acelor scoli. Cateodata personalul nu este suficient de antrenat si poate rani adolescentii, dandu-le sfaturi gresite sau tratandu-i in mod neadecvat, in loc sa-i ajute cu depresia.

Parintii adolescentilor sunt sfatuiti sa fie atenti la comportamentul copiilor, iar daca observa schimbari anormale, adolescentul trebuie dus la terapeut. Inainte de a decide daca aceste terapii vor fi efectuate sau nu este important conducerea catorva cercetari asupra filozofiei, a modului in care se invata in aceste institutii si despre calificarea personalului care lucreaza in ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *