Daca frumusetea se gaseste in ochii privitorului, acolo este si arta? Dupa spusele sotului meu, arta nu trebuie definita, ci doar apreciata. El ar trebui sa stie, deoarece si-a dat examenul din istoria artei la facultate. Lucrurile opuse se atrag.

Nu stiu diferenta intre arta reprezentationala si cea abstracta. Cand suntem in muzee, sunt ca Motorul Mic Care a Putut. Cred ca pot. Cred ca pot. Cred ca pot aprecia aceasta arta.

Stiu ce imi place cand o vad. Stau, ma uit si ascult cum vorbeste sotul meu despre istoria artistului.

O multime de obiecte de arta cad in categoria este-frumoasa-de-vazut-dar-nu-mi-as-dori-sa-traiesc-cu-ea. Imi place sa stiu ce vrea sa fie ceva, ca sa put spune cat de buna este. De unde stiu ca o panza pictata cu alb este un lucru bun? Cand un artist pune picaturi si stropi pe panza, de unde stie cand si-a terminat tabloul?

Tablourile mele favorite sunt peisajele. Daca sunt oameni in aceste peisaje, vreau ca fetele lor sa fie indistincte. Acest lucru ma lasa sa intru in atmosfera tabloului. Cu arta moderna ar trebui sa fiu contorsionist ca sa pot face asta.

Stiu ca graffitti este arta ilegala, acuarelele bunicii sunt arta nedescoperita si arta de pe frigider este arta neterminata. Cred ca aceasta este mai mult decat ceea ce stiu unii oameni.

Cand ne-am mutat din Virginia in New Jersey, am adus o planta ficus acoperita cu plastic in camera de hotel, ca sa nu inghete pe timp de iarna. Cand un cuplu mai in varsta a trecut pe langa ea, femeia a soptit ‘ Nu voi intelege niciodata arta moderna’.

Dupa ce am vazut arta care consta in borcane de mancare pentru copii, ziare si sfoara rostogolita intr-un ghemotoc mare, am o regula. Daca as putea s-o fac si eu, nu este arta.

Recent am fost la un seminariu sponsorizat de un muzeu. Unul din curatorii muzeului discuta cu artistul despre arta. Acesta era urmat de intrebarile publicului. Daca sotul meu nu ar fi fost acolo, l-as fi intrebat ‘Mama ta te intreaba cand vei picta ceva fericit?’

Am fost si la emisiunea noua a lui David Hockney. In locul portretelor care imi plac mie, tablourile lui noi sunt despre copaci – tablouri mari despre copaci.

Dar cine sunt eu sa-i pun intrebari artistului de succes? Dictionarul defineste arta ca si creativitate umana. Deci sunt si eu artista. Ca si mama, sunt un sculptor de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *