Presa despre fuziunea PD-PLD

0

Liderii celor doua formatiuni, Emil Boc si Theodor Stolojan, au anuntat in aceasta seara fuzionarea democratilor si a liberal-democratilor intr-un partid de centru-dreapta.

“Am decis sa ducem pana la capat proiectul politic al aliantei DA, create de Traian Basescu si Theodor Stolojan”, a afirmat Boc.

Presedintele noului Partid Democrat Liberal va fi actualul lider al democratilor, Emil Boc.

De asemenea, vor exista doi vicepresedinti, unul dintre ei in persoana lui Theodor Stolojan, cel care a plecat din PNL pentru a forma PLD.

Numele celuilalt lider al Partidului Democrat Liberal ar urma sa fie facut public la inceputul anului viitor, atunci cand fuziunea va fi finalizata. Un nume vehiculat pentru acest post este democratul Vasile Blaga.

Evenimentul Zilei

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca partidul sau va trimite o felicitare catre PD si PLD, in urma anuntului fuziunii.
“Basescu a ordonat, Boc si Stolojan au executat. Era un dezdondamant, totusi, greu de prevazut dupa ce Boc anuntase ca aceasta fuziune nu va fi facuta decat dupa alegeri”, a declarat Orban.

“O sa le trimitem o scrisoare de felicitare si ne bucuram ca lupul s-a lepadat de haina de oaie si ca s-a clarificat ca singura forta de dreapta este PNL”, a mai adaugat liderul liberal.

Hunor: Nu este o noutate

Presedintele executiv UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Realitatea TV ca fuziunea PD cu PLD nu este o noutate.
“Dupa acest anunt nu se schimba raportul pe scena politica, este un lucru asteptat, previzibil, este cronica unei casatorii anuntate, cel putin de la inceputul verii lumea stia si astepta acest anunt. Rezultatul alegerilor a facut ca anuntul sa vina mai repede”, a spus Hunor.

“Eu cred ca lucrurile au intrat pe fagas normal, PD cu PLD au facut si pana acum casa comuna. Le uram succes si casa de piatra. Este o urare sincera pentru ca nu mai trebuie sa discuti cu doi parteneri care de fapt inseamna un singur partener, acum vorbim direct cu presedintele Basescu cand discuti cu Partidul Democrat”, a mai spus acesta.

Serban Nicolae: Este un partid prezidential

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat la Realitatea TV ca noul partid PDL este “partidul prezidential” despre care s-a tot vorbit.

“Eu sunt foarte de acord ca acesta este partidul prezidential de care se vorbea. Pe langa idolatria fata de presedinte, acest partid nu va avea alt electorat decat cel al lui Basescu”, a precizat Serban Nicolae.

El a explicat totusi ca aceasta fuziune nu este “facuta de Basescu”, pentru ca acesta este omul maselor, nu “omul unui singur partid”.

Ponta: Denumirea corecta – Partidul Prezidential

“Nu cred ca e o foarte mare surpriza. Denumirea corecta ar fi fost Partidul Prezidential. Miscarea este precipitata pentru a nu se mai vorbi despre esecul presedintelui. Pentru PSD nu schimba nimic. Poate ca scena politica se va stabiliza, insa eu cred ca este un partid al majoritatii prezidentiale”, a declarat vicepresedintele PSD Victor Ponta.

Romania Libera

Socoteala de dimineaţă nu seamna cu decizia de seara

Ieri dimineţă, liderul PD Emil Boc a declarat că este puţin probabil ca democraţii să ia în calcul soluţia unei alianţe preelectorale cu PLD, dar că cele două formaţiuni vor discuta inclusiv ideea înfiinţării unui partid nou de centru-dreapta.

„Sunt discuţii interne în prtid cu privire la viitorul colaborării cu PLD, există păreri personale, inclusiv a mea, dar vom discuta, în primul rând, cu partenerii liberal-democraţi, după care vom face în numele PD o afirmaţie publică cu privire la această colaborare”, a spus Boc. Liderul PD a susţinut că vremea alianţelor preelectorale a trecut, pentru că PNL a discreditat ideea de alianţă.

Gandul

Liberalii au desfacut doua sticle de sampanie in momentul in care Emil Boc si Theodor Stolojan au anuntat comasarea prin fuziune a PD si PLD. Bucuria liberalilor are la baza o serie de informatii care dau ca certe reveniri in PNL din PLD ale unor membri care nu agreeaza unirea cu democratii.

Sursa: HoteNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *