Orange promite sa aduca iPhone in Romania cat mai repede

0

Telefonul iPhone produs de Apple va ajunge la comercializare in Romania, cat de repede posibil, insa acest lucru depinde de negocierile dintre France Telecom si Apple, a anuntat miercuri pentru NewsIn, directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat.

Oficialul Orange considera ca prestigiul operatorului care va aduce iPhone in Romania va creste considerabil insa nu crede ca acest lucru va face diferenta intre cele doua companii pe piata din Romania.

“Noi suntem parte a France Telecom. Cand un nou telefon este lansat pe pietele vestice, negocierile se poarta apoi cu producatorul aparatului pentru a putea acoperi toate cele 23 de tari in care Orange opereaza. Nu noi conducem acest proces, dar vom aduce iPhone aici cat de repede putem”, a declarat pentru NewsIn, Richard Moat.

Moat s-a ferit sa ofere o data exacta a lansarii iPhone pe piata din Romania, insa a spus ca teoretic este posibil ca acest lucru sa se intample in luna ianuarie a anului viitor. Iphone va fi comercializat in Franta incepand cu data de 29 noiembrie a acestui an, la un pret de 399 euro (circa 565 dolari), Orange fiind distribuitorul exclusiv pe aceasta piata.

Tot in acest an, terminalul cu o capacitate de 8GB, va intra la vanzare in alte doua tari din Europa, respectiv in Marea Britanie si Germania, distribuitorii exclusivi fiind O2 si T-Mobile.

In perioada iulie-septembrie, Apple a vandut pe piata din Statele Unite ale Americii circa 1,12 milioane de dispozitive iPhone, iar de la lansarea pe piata care a avut loc la finele lunii iunie a acestui an, numarul telefoanelor vadute a ajuns la aproximativ 1,4 milioane de terminale.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 31 oct 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *