LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Saturday, November 18, 2017

Inca trei bratari dacice au fost recuperate

Trei bratari dacice din aur au fost aduse, joi, in tara de la Frankfurt de catre autoritatile romane si au fost prezentate in premiera la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR). Doua dintre bratari au fost recuperate din Elvetia si una din SUA. Bratarile au fost aduse in tara de catre o delegatie a Ministerului Culturii.

Institutia a alocat 561.000 lei din bugetul propriu pentru rascumpararea obiectelor.

Obiectele de patrimoniu au fost aduse la Muzeul de Istorie cu un transport special si au fost prezentate publicului, in cadrul unei conferinte de presa, la care au fost prezenti si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, secretarul general al MCC si directorul Directiei Patrimoniu Cultural National din MCC, Virgil Nitulescu.

“Cred ca acest extraordinar tezaur pe care l-am completat cu inca trei bratari dacice, din cele 15 care presupunem ca au fost sustrase de la Sarmisegetuza, este la fel de important ca si Closca cu puii de aur. E o parte integranta a tezuarului nostru european”, a declarat Adrian Iorgulescu.

Cele trei bratari sunt din aur masiv, avand greutati de 1,2 kg, 1,1 kg si respectiv 0,6 kg. Acestea au fost evaluate, in luna iunie, de o comisie de experti si, potrivit raportului realizat de comisie, obiectele sunt autentice. Bratarile fac parte din lotul celor 15 obiecte furate in 2000 si 2001 din situl arheologic Sarmisegetuza Regia.

Obiectele de patrimoniu au fost date in urmarire internationala de catre autoritatile romane.

Cele trei bratari vor fi expuse incepand de vineri la Muzeul National de Istorie a Romaniei, alaturandu-se celor sase astfel de obiecte recuperate deja de autoritati si depozitate in prezent la muzeu.

HotNews.ro, L.P., 02 aug 2007
Comment Form

  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te
  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en