Inca doua societati autorizate pe segmentul pensiilor private obligatorii

0

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, vineri, inca doua societati respectiv BT Aegon Fond de Pensii si Generali Fond de Pensii ca administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilon II), potrivit unui comunicat de presa al institutiei. Numarul societatilor carora li s-a acordat pana in prezent autorizatie pe pilonul II a ajuns la noua.

Arbitrul pensiilor private a mai anuntat autorizarea prospectului schemei de pensii administrate privat pentru fondurile Vital si Aripi, administrate de BT Aegon Fond de Pensii si respectiv Generali Fond de Pensii.

CSSPP a autorizat de asemenea societatea AG2R Fond de Pensii sa se constituie ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (Pilonul II).

Autoritatea a mai avizat alte sase companii pentru a-si desfasura activitatea de marketing al fondurilor pensiilor private obligatorii: Karaszi Broker de Pensii Private, VS Company Broker de Pensii Private, Interas Broker de Pensii Private, Lion Broker de Pensii Private, CO Invest Broker de Pensii Private si Brokerpool Broker de Pensii Private.

Astfel, cele noua societati autorizate pana in prezent ca administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilon II) sunt: BT Aegon Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 03 aug 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *