LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Sunday, December 17, 2017

Vanzarile Dacia sunt in scadere

Piata auto din Romania duduie, majoritatea importatorilor de masini straine inregistrand cresteri spectaculoase. Vanzarile de autoturisme noi din import s-au majorat cu 53% in primele sase luni ale anului, in timp ce producatorii interni au inregistrat o scadere a vanzarilor de 5%, informeaza Asociatia Producatorilor si Importatorilor Auto, citata de NewsIn.

Vanzarile totale de autoturisme noi din import au fost de aproximativ 89 de mii, iar vanzarile cumulate ale Dacia si Daewoo au fost de aproximativ 59 de mii de unitati, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

Dacia a avut, in primele sase luni, 30,2% din piata auto, iar Daewoo, celalalt producator autohton, a avut o felie de 5,6%. Vanzarile producatorului craiovean au scazut cu 0,5% fata de anul trecut.

Renault ramane in continuare cea mai vanduta masina de import, cu peste 13.800 de unitati comercializate, consemnandu-se astfel o crestere de 51% fata de vanzarile inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Pe pozitia secunda s-a situat Skoda, marca ale carei vanzari au crescut cu 28%, pana la 11.349 masini. Pe ultima treapta a podiumului s-a situat Volkswagen, cu vanzari de aproximativ 10.400 de unitati, in crestere cu 48%.

In topul firmelor straine se mai afla Opel, cu vanzari in crestere cu 69% pana la 7.680 de unitati, urmata de Peugeot.

Locurile sase si sapte sunt ocupate de Ford si Chevrolet, care au vandut 6.352, respectiv 6.115 masini, in crestere cu 56% (Ford) si 123% (Chevrolet), fata de prima jumatate a lui 2006.

Cel mai de succes model in Romania este Clio, de la Renault, cu aproape 8.050 de unitati, si Megane – al aceluiasi producator francez cu 5.163 de unitati. Pe locul trei se afla Chevrolet Aveo – 4.215. masini, Opel Astra Classic – 3.835 si Skoda Fabia – 3.791 masini.

HotNews.ro, Cristian Covaci, 16 iul 2007
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te