Samsung va vinde peste 150 de milioane de telefoane mobile in acest an

0

Samsung Electronics a raportat, vineri, cel mai slab profit trimestrial din ultimii patru ani, ca urmare a scaderii preturilor la cipuri, situatie care a umbrit rezultatele pozitive inregistrate pe segmentul de ecrane plate, transmite Reuters.

La capitolul telefonie mobila insa, spre deosebire de Motorola si Sony Ericsson, Samsung a obtinut vanzari record de 37,4 milioane de dispozitive. Conducerea companiei a revizuit astfel estimarea privind volumul de unitati livrate la nivel mondial in acest an, de la peste 133 milioane de unitati, la cel putin 150 de milioane de unitati.

Conform estimarilor anterioare facute de analistii Reuters, profitul net al Samsung Electronics a scazut in trimestrul doi al acestui an, dar nu chiar pana la nivelul prognozat de acestia. Cu toate acestea, rezultatul aferent trimestrului doi al anului in curs este cel mai slab din ultimii patru ani pentru compania sud-coreana.

In perioada mentionata (aprilie – iunie), Samsung a inregistrat un profit net de 1,42 trilioane won (1,55 miliarde dolari), in scadere cu 5% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 1,5 trilioane won. Anterior analistii Reuters estimasera ca Samsung va raporta un profit net de 1,29 trilioane won.

Operatorul sud-corean a raportat de asemenea si cel mai slab profit operational inregistrat din cel de-al patrulea trimestru din 2001 si pana in prezent, respectiv 911 miliarde won. Conducerea companiei se asteapta insa la o redresare a preturilor la cipurile DRAM si la cipurile flash NAND, in semestrul doi al acestui an.

37,4 milioane de telefoane vandute in perioada aprilie-iunie

Samsung, al treilea producator de telefonie mobila din lume, dupa Nokia si Motorola, a vandut peste 37,4 milioane de dispozitive mobile in trimestrul mentionat, comparativ cu 34,8 milioane unitati vandute in primul trimestru al anului, compania intarindu-si linia de produse la preturi medii sau mici.

Samsung si-a revizuit astfel si estimarea facuta anterior referitoare la volumul de unitati care vor fi livrate pe piata in acest an, de la 133 de milioane de telefoane, la cel putin 150 de milioane de telefoane pana la finele acestui an.

De notat ca atat Motorola cat si Sony Ericsson (al patrulea producator de telefonie mobila la nivel mondial) au raportat recent pierderi trimestriale pe acest segment de piata. Conducerea Motorola a precizat miercuri ca nu spera sa mai obtina profit in acest an pe segmentul de telefonie mobila ca urmare a vanzarilor slabe obtinute in Europa si Asia.

Analistii cred ca, in situatia de fata, cel mai mult are de castigat Nokia. Operatorul finlandez a anuntat ca a vandut 100 de milioane de unitati numai in trimestrul doi al acestui an.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 13 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *