LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, November 21, 2017

BAC 2007: Subiectele de la romana sunt corect formulate si se regasesc in programa

Subiectele corespunzatoare variantei cu numarul 78 pentru proba scrisa la romana corespund integral tematicii din programa aferenta examenului din acest an, sunt clar formulate si sunt menite sa departajeze elevii, se arata intr-un comunicat al ministerului Educatiei.

“Conform strategiei de elaborare a subiectelor, in orice varianta cerintele formulate la punctul 3 au rol de departajare. Tratarea acestora, in acord cu solicitarile, permite reflectarea diferentelor intre elevi in ceea ce priveste pregatirea la disciplina si competentele dobandite”.

Ministerul raspunde astfel unor nemultumiri legate de dificultatea punctului cu numarul trei din varianta pe care elevii au avut-o de rezolvat la limba romana.

Varianta 78 este una dintre cele 100 elaborate pentru aceasta disciplina de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare, fiind publicata pe site-ul edu.ro inca din 15 ianuarie 2007, se mai arata in comunicat.

Profesori, elevi si chiar critici literari, declarau in urma cu doua zile dupa examenul la limba si literatura romana ca cel de-al treilea subiect din varianta extrasa era dificil de rezolvat pentru absolventii clasei a XII- a.

Cel de al treilea subiect, notat cu 30 de puncte era enuntat astfel:”Scrie un eseu argumentativ in care sa fie prezentat imaginarul poetic traditionalist intr-o poezie studiata, pornind de la afirmatia critica “Traditionalismul nu este convertirea samanatorismului, traditionlismul este un stil, o forma inventata de poetii moderni, iesiti adesea din scoala simbolismului”. (Nicolae Manolescu – Metamorfozele poeziei).

Insusi criticul literar Nicolae Manolescu a declarat ca “subiectul este foarte dificil pentru bacalaureat, mai ales in absenta bibliografiei critice”.

HotNews.ro, D.G., 01 iul 2007
Comment Form

  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te
  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en