LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, December 18, 2017

Ultimele examene la testele nationale

Subiectul cu numarul 58 a fost extras ieri, atat pentru proba de istorie a romanilor, cat si pentru cea de geografie a Romaniei, ultimele examene de la testele nationale.

Absolventii claselor a VIII-a au avut de ales, pentru ultima proba obligatorie de la testele nationale, intre istoria romanilor sau geografia Romaniei. Subiectul cu numarul 58 de la Istoria romanilor a cuprins patru cerinte. La primul punct, elevii au avut de ales raspunsul corect din patru variante. In al doilea subiect s-a cerut completarea spatiilor libere cu anumite date istorice, precum locul de desfasurare a unui eveniment istoric sau domnitorul prezent la acesta. La subiectul al treilea, elevii au avut de descris anumite etape din timpul participarii Romaniei la primul razboi mondial. La ultimul punct, elevii trebuia sa descrie, intr-o pagina sau doua, lupta pentru independenta Tarii Romanesti, desfasurata la sfarsitul secolului al XVI-lea.

Varianta cu numarul 58 de la Geografia Romaniei, disciplina pentru care au optat majoritatea elevilor, a avut trei cerinte. La prima cerinta – cu opt subpuncte, elevii au avut de ales un raspuns corect din patru varinate. A doua cerinta a vizat completarea spatiilor libere cu anumiti termeni mentionati. In ultimul punct al subiectului 58 s-a cerut caracterizarea unei singure forme de relief din Campia Romana si Podisul Getic. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a spus ca pentru proba de joi, cei mai multi elevi, adica aproximativ 65%, au ales Geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe 24 iunie, iar in aceeasi zi se vor putea depune si contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25-27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 28 iunie. Cei care nu au promovat testele nationale vor putea sustine din nou examenul in sesiunea din 2008. Pana atunci vor urma cursurile unei scoli de arte si meserii. (M.S.)

Sursa: Ziua
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te