Romanii din Fasia Gaza s-au intors acasa

0

Grupul de 31 de romani din Fasia Gaza, in majoritate femei si copii au ajuns la Bucuresti in noaptea de sambata spre duminica, cu aeronava pusa la dispozitie de Guvern.Grupul a parasit Gaza sambata dimineata, prin punctul de frontiera de la Erez, fiind transportat cu un autocar pana la frontiera cu Iordania.

Ambasada Romaniei in Israel a pus la dispozitie un autocar pentru transportul grupului pana la frontiera intre Israel si Iordania, alimente, apa si bauturi racoritoare.

Intr-o declaratie, ministrul de Externe Adrian Cioroianu reitereaza apelul catre cetatenii romani aflati in strainatate, in special in zone sensibile de pe glob, „de a tine legatura cu reprezentantele diplomatice ale Romaniei si de a avea permanent in atentie actualizarea documentelor romanesti de identitate”.

Ministerul Afacerilor Externe multumeste autoritatilor israeliene pentru cooperarea foarte buna pe parcursul operatiunilor de iesire a grupului celor 31 de cetateni romani din Gaza, in traversarea teritoriului israelian si trecerea in Iordania – se arata intr-un comunicat al MAE.

HotNews.ro, D. Mihai, D. Galantonu, 24 iun 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *