Tariceanu vrea Olimpiada din 2022!

0

Premierul Tariceanu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sinaia ca proiectul Guvernului pe termen lung vizeaza organizarea Jocurilor Olimpice din 2022. Tariceanu a explicat ca daca cele patru localitati turistice de pe Valea Prahovei se vor uni intr-un sindicat municipal vor putea crea proiecte de amploare.

“Singuri nu aveti forta si banii necesari in acest scop. Unindu-va, puteti accesa proiecte de o mai mare amploare si anvergura si puteti ajuta aceasta zona”, a spus Tariceanu.

Tariceanu a discutat cu autoritatile locale si cu investitorii despre dezvoltarea unui proiect turistic integrat, cu o componenta sportiva.

“Am discutat un proiect integrat turistic si cu o componenta sportiva, speram ca astfel vom atrage clienti care altfel nu ar fi venit. Sper ca si autoritatile locale vor participa, se vor implica mai mult. Ideea noastra este de a crea o confederatie a localitatilor care sa isi promoveze oferta turistica.

Organizarea JO in 2022, acesta este proiectul nostru pe termen lung”, a spus premierul Tariceanu.

Primul-ministru a spus ca, in opinia sa, implicarea Guvernului in proiecte locale pe termen lung este esentiala: “Daca nu avem proiecte pe termen lung, localitatile se vor dezvolta doar cu resursele pe care le are, ceea ce nu mi se pare normal”.

Seful Executivului a insistat, insa, ca numai proiectele integrate vor avea succes si ar putea determina forurile olimpice sa permita organizarea Jocurilor de Iarna pentru Tineret din 2013 pe Valea Prahovei, care vor aduce o notorietate acestei zone.

HotNews.ro, D.G., 14 iun 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *