LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Oficialii europeni fac presiuni pentru demisia sefului Bancii Mondiale

Mai multi sefi de guverne europene au inceput o campanie pentru inlaturarea lui Paul Wolfowitz din fruntea Bancii Mondiale (BM), sugerand ca viitorul presedinte ar putea fi ales tot de SUA numai daca Wolfowitz demisioneaza, au declarat oficialii europeni citati de International Herald Tribune in editia electronica de marti.

Acestia au aratat ca vor sa puna capat traditiei ca SUA sa-l aleaga pe seful Bancii Mondiale, dar spera ca sa obtina ajutorul american in presiunea exercitata asupra lui Wolfowitz de a demisiona de bunavoie, mai degraba de a fi dat afara, comenteaza publicatia.

Europenii vor sa determine o plecare rapida a lui din fruntea BM dupa ce un comitet special al Bancii a decis ca este vinovat de incalcarea regulilor bancare si conflict de interese dupa ce a promovat-o pe prietena sa Shaha Ali Riza.

Hotararea comisiei bancare i-a fost trimisa lui Wolfowitz, duminica noaptea, dupa o luna de scandal in acest caz.

Totul a izbucnit dupa ce s-a descoperit ca Paul Wolfowitz i-a marit salariul Shahei, angajata a institutiei, cu care are o relatie amoroasa.

Fost responsabil al Bancii Mondiale pentru Orientul Mijlociu, Shaha Riza fusese detasata in septembrie 2005 la Departamentul de stat al SUA, la doar sase luni dupa ce Wolfowitz a devenit presedintele BM. Totusi, activitatea ei a fost remunerata, in continuare, de BM.

Potrivit documentelelor interne ale BM, inainte de plecare, Riza a primit o marire de salariu de peste 60 000 de dolari, castigand 200 000 de dolari pe an.

Wolfowitz, in dificultate

Consilierul pe probleme de comunicare al lui Wolfowitz, Kevin Kellems, a demisionat, luni, motivand ca “actualul climat creat in jurul echipei de conducere il impiedica sa fie eficient in promovarea misiunii institutiei”.

Kellems a declarat ca are “un mare respect si admiratie” pentru staff-ul bancii, fara a vorbi despre Wolfowitz, cu care are o relatie apropiata de mai multi ani.

HotNews.ro, C.N.A., 08 mai 2007
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te