LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

A murit Octavian Paler

Scriitorul Octavian Paler a murit luni dupa-amiaza in urma unui atac cardiac. Cunoscutul prozator si jurnalist s-a nascut in 1926 in judetul Brasov si a devenit una dintre figurile proeminente ale culturii romanesti. Printre operele sale cele mai cunoscute se numara Umbra cuvintelor, Viata pe un peron, Scrisori imaginare, Don Quijote in est, Polemici cordiale. In ultimii doi ani, Octavian Paler a colaborat constant cu postul TV Antena 3 si si-a publicat editorialele in Cotidianul. Presedintele suspendat si premierul au transmis mesaje de condoleante familiei celui care a fost una dintre cele mai critice voci ale ultimelor decenii.

O viata in lumina reflectoarelor

Dupa absolvirea scolii primare in satul natal este admis bursier la Colegiul Spiru Haret din Bucuresti, dupa care urmeaza cursurile Facultatii de Litere si Filosofie si simultan si pe cele ale Facultatii de Drept.

In perioada 1974-1979 a fost membru supleant al CC al PCR, iar in perioada 1965-1970 – vice-presedinte al Comitetului de Radiodifuziune si Televiziune. In 1976 a fost presedinte al Consiliului Ziaristilor, iar in perioada 1970-1983 a fost redactor sef al cotidianului Romania Libera.

Dupa aceasta cariera contestata ulterior de criticii sai, Paler a devenit una dintre vocile critice la adresa regimului comunist. Opera sa insa este incontestabila ca valoare, Paler fiind unul dintre scriitorii de mare calibru ai Romaniei.

Prozator, eseist si jurnalist prodigios, Paler va ramane in istoria literaturii prin volume precum Umbra cuvintelor, Viata pe un peron, Scrisori imaginare, Rugati-va sa nu va creasca aripi, Don Quijote in est si Polemici cordiale.

In ultimii doi ani a colaborat constant cu postul TV Antena 3 si si-a publicat editorialele in Cotidianul.

Octavian Paler a murit in patul sau, in urma unui stop cardiac.

HotNews.ro, D.Galantonu, 07 mai 2007
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te