LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, August 21, 2017

Boris Eltin a fost inmormantat la Moscova

Fostul presedinte rus Boris Eltin a fost inmormantat miercuri la Moscova, peste 200 de persoane jelindu-l pe cel care a ajutat la dezmembrarea Uniunii Sovietice si a condus Rusia in primii ani de independenta, transmite Reuters. La funeralii a participat si o delegatie a Romaniei, condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Autoritatile ruse au declarat doliu national pe intreg parcursul zilei de miercuri.

Eltin nu a fost inmormantat in Piata Rosie alaturi de fostii lideri de la Kremlin, ci in cimitirul Novodevicie din Moscova, alaturi de personalitati ale culturii ruse, ca un semn al rupturii fata de trecut.

Bill Clinton, fostul presedinte american, a asista la ceremoniile funerare alaturi de alti fosti si actuali sefi de guvern si oficiali.

Serviciul funerar a inceput in jurul orei 11, ora Romaniei, la catedrala Iisus Hristos Mantuitorul din capitala, demolata de fostul dictator sovietic Iosif Stalin si reconstruita in timpul guvernarii lui Eltin, ca simbol al renasterii Rusiei post sovietice.

Boris Eltin a murit luni la varsta de 76 de ani, in urma unei afectiuni cardiace, iar succesorul sau la sefia statului, Vladimir Putin, a ordonat funeralii nationale in memoria fostului lider.

Delegatia Romaniei care participa la inmormantarea fostului lider sovietic este condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Din delegatie mai fac parte Miron Ignat, chestor al Camerei Deputatilor, Ilie Sarbu, senator PSD si Anton Niculescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

HotNews.ro, Iulian Tudose, 25 apr 2007
Comment Form

  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
  • Harry Felix: Përshëndetje, Shumë falënderime janë sinqerisht të sinqerta, Z. / Znj K
  • david: Aveți nevoie de un împrumut de 2% pentru a vă anula datoriile / facturile sau
  • Tatiana: Ma numesc Tatiana, nascuta la 18.05.1986. Daca e posibil Dl Becali sa imi expedi
  • coconu florin: coconuflorin@yahoo.com Email-ul meu. In mesajul de mai sus nu-l pusesem.
Click Now!