LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, October 17, 2017

Un nou cutremur s-a produs in insula Sumatra

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, in nordul insulei indoneziene Sumatra si in regiunea Insulei Nias, a anuntat Institutul national de geofizica din Statele Unite (USGS). Cutremurul a avut loc la numai o zi dupa ce un seism de 6,6 grade pe scara Richter s-a soldat cu moarte a circa 52 de persoane, relateaza de AFP.

Seismul submarin, produs la ora locala 17.53 (12.53 ora Romaniei) a fost resimtit in orasele Gunung Sitoli, Sibolga si Medan, unde locuitorii si-au parasit in graba locuintele, au declarat martorii oculari.

Potrivit primelor estimari ale agentiei de seismologie din Jakartanu, cutremurul nu a facut victime si nu va declansa un tsunami.

Miscarea tectonica care s-a produs, marti, in Indonezia, a provocat moartea a 52 de persoane in insula Sumatra, potrivit unui nou bilant anuntat, miercuri, de Sudi Sailalahi, purtatorul de cuvant al presedintelui Susilo Bambang Yudhoyono.

Un bilant prezentat anterior indica un numar de 71 de victime, potrivit unui coordonator al operatiunilor de salvare, in timp ce UNICEF a anuntat, la randul sau, moartea a 82 de persoane.

Cutremurele sunt frecvente in Indonezia, imens arhipelag situat in zona “centurii de foc” a Pacificului.

In decembrie 2004, aproximativ 170 000 de persoane au murit sau au fost date disparute din cauza unui val urias provocat de un seism cu o magnitudine de 9 grade scara pe Richter. Doi ani mai tarziu, in luna mai 2006, un cutremur de 6,2 grade a facut 5 700 de victime si a distrus mii de locuinte, in nsula Java.

HotNews.ro, C. Marin, 07 mar 2007
Comment Form

  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c